Intern solliciteren

Er speelt van alles mee in het maken van een keuze om over te stappen naar een andere rol binnen de Radboud Universiteit. Misschien heb je vragen over wat dit betekent voor je contract, salaris of werktijden. Dit verschilt per situatie en het ligt er aan wat voor switch je wil gaan maken. Bij vragen hierover, neem contact op met jouw HR-medewerker. De HR medewerker beantwoordt je vragen zo goed mogelijk en kan meedenken in eventuele vervolgstappen. Dit gesprek is geheel vertrouwelijk; je leidinggevende wordt hier dus niet van op de hoogte gesteld. 

Een functieprofiel zoeken die bij mij past

Ben je nieuwsgierig naar welke soort functies passen bij jouw competenties? En naar welke competenties wordt gekeken bij verschillende functies? Bekijk dan de UFO Functieprofielen. Door je competenties in te voeren in het groene (tweede) tab in de tool kom je er achter welk soort vacature past bij jou en kun je gerichter zoeken op vacatures. Je kan ook op competenties klikken om te zien wat ze precies inhouden. Als je klikt op een rol waarin je interesse hebt, verspring je naar het tabblad 'functieprofielen'. Als je klikt op 'bekijken' kun je vervolgens zien wat de rol precies inhoudt. Let op: dit zijn algemene omschrijvingen, en niet specifiek gericht op de rollen binnen onze universiteit. Als je benieuwd bent naar rolomschrijvingen binnen onze universiteit kun je altijd kijken of er een soortgelijke vacature openstaat of dit opvragen bij je HR-adviseur. 

Naar de tool

Gebruikersnaam: ru / Wachtwoord: rufo 

Vacatures

Kom je er niet uit of wil je een verdiepend gesprek? Een gesprek met een loopbaancoach kan je helpen.

Maak een afspraak

Wanneer ben ik een interne kandidaat

Als je als interne kandidaat solliciteert op een vacature heb je recht op een sollicitatiegesprek indien je voldoet aan de gestelde formele criteria in de vacature. 

Je bent een interne kandidaat als je:

  • Werknemer bent van de Radboud Universiteit (arbeidsovereenkomst);
  • Ex-werknemer bent van de Radboud Universiteit: gedurende de eerste twee jaren dat de kandidaat een werkloosheidsuitkering WW/BWNU ten laste van de Radboud Universiteit hebt ontvangen;
  • Ex-werknemer bent van de Radboud Universiteit en wegens opheffing van functie of vermindering van het aantal uitwisselbare functies is ontslagen: gedurende de gehele periode dat de kandidaat een werkloosheidsuitkering WW/BWNU ten laste van de Radboud Universiteit heeft ontvangen;
  • Studentmedewerker bij Campus Detachering bent: gedurende de periode dat je bij de Radboud Universiteit tewerkgesteld bent;
  • Als uitzendkracht bij de Radboud Universiteit tewerkgesteld bent;
  • Gedetacheerd bent bij de Radboud Universiteit.

Als jij en een externe sollicitant beide geschikt zijn voor de functie krijg jij voorrang op de externe sollicitant. Wanneer je niet bent aangenomen krijg je een duidelijke motivatie waarom je niet gekozen bent vanuit de vacaturehouder. Ben je vaker afgewezen? Een gesprek met een loopbaancoach kan je helpen om een beter sollicitatiegesprek te voeren en samen te kijken naar de feedback van je afwijzing.

Interne sollicitatie melden

Je bent niet verplicht te melden aan je eigen team of leidinggevende dat je intern hebt gesolliciteerd. Het kan wel handig zijn om zelf intern hierover te communiceren, vooral als je wel op gesprek komt of al wat verder in het sollicitatie proces zit. Zo komen je leidinggevende en team niet voor verassingen te staan. Daarnaast kunnen je collega's of je leidinggevende jou ook aanbevelen bij de vacaturehouder en/of het andere team wanneer je hen op de hoogte brengt.

Tips om intern te solliciteren

  • Neem altijd contact op met de contactpersoon uit de vacature. Vaak kun je in zo'n gesprek net iets meer uitleggen over je situatie, waarom je graag bij de Radboud Universiteit wil blijven werken en kun je eventuele vragen en/of twijfels wegnemen. Mochten ze jou nog niet kennen is dat ook meteen een mooi moment om jezelf kort te presenteren. Als ze je al wel kennen geeft het blijk van motivatie en interesse. 
  • Binnen de Radboud Universiteit heerst over het algemeen dezelfde cultuur. Dit maakt de kans groot dat je in een soortgelijk team terechtkomt, of in ieder geval een grotere kans dan wanneer je naar een andere organisatie gaat. 

Als je nooit wisselt van plek, alleen om je collega’s niet te willen verlaten, sta je je eigen ontwikkeling in de weg. Je blijft hoe dan ook collega's van elkaar en kunt altijd contact blijven houden indien gewenst.

Contact

Wil je meer weten over wat een interne overstap voor jou betekent, heb je twijfels of andere vragen? Neem dan contact op met jouw HR-medewerker. Dit gesprek is vertrouwelijk.

Contactafdeling