Keuzemodel

Met het Keuzemodel kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden flexibel inzetten. Hierdoor heb je in sommige gevallen een belastingvoordeel. Zo kun je bijvoorbeeld inkomen (belast) ruilen voor een vergoeding (onbelast) voor kosten die je maakt. Een keuze die je maakt, kan gevolgen hebben voor de berekening van uitkeringen die gekoppeld zijn aan je salaris. Het Keuzemodel is een aanvulling op je arbeidsvoorwaarden. Op deze pagina vind je alles wat je als medewerker moet weten over het Keuzemodel.

Medewerkers van de Radboud Universiteit kunnen meedoen aan het Keuzemodel. Deelnemen aan het Keuzemodel is niet verplicht. Studentassistenten, medewerkers die op declaratiebasis werken, stagiaires en vakantiekrachten kunnen niet meedoen aan het Keuzemodel.

 • Deadlines Keuzemodel

  Hier vind je de deadlines voor het Keuzemodel. Geef je keuze op tijd door, anders kun je mogelijk je vergoeding niet (eerder) ontvangen of je bron, zoals je vakantiegeld of eindejaarsuitkering, inzetten.

 • Gevolgen Keuzemodel

  Een ruilkeuze maken in het Keuzemodel kan gevolgen hebben voor de berekening van sociale uitkeringen.

 • Keuzemodel aanpassen

  Je past je Keuzemodel zelf aan in BASS. Houd hierbij rekening de met deadlines.

 • Opties in Keuzemodel

  In het Keuzemodel kun je salaris, vakantie-uren, vakantiegeld of je eindejaarsuitkering ruilen voor een (aanvullende) vergoeding van kosten. Ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen of de vergoeding van je sport- of bibliotheekabonnement.