Deadlines Keuzemodel

Het is belangrijk dat je je keuzes op tijd doorgeeft. Als je te laat bent, kun je je vergoeding niet (eerder) ontvangen of je bron, zoals je vakantiegeld of eindejaarsuitkering niet meer inzetten.

  • Je moet je keuze maken voor de eerste dag van de maand waarin je de ‘bron’ zou ontvangen. Bijvoorbeeld, als je je vakantie-uitkering wil inzetten om een vergoeding voor een opleiding te ontvangen, moet je deze keuze in april maken, omdat in mei de vakantie-uitkering uitbetaald wordt. 
  • Kosten die je maakt kun je uiterlijk tot en met 31 januari van het volgende jaar opgeven. Bijvoorbeeld, als je dit jaar een fiets hebt gekocht moet je deze kosten uiterlijk in januari volgend jaar opgeven.
  • Alle keuzes die je maakt vanaf 1 december worden geruild met bronnen, dat wat je in het Keuzemodel inzet, van het volgende jaar. Bijvoorbeeld, als je de kosten voor je fiets voor 1 december dit jaar opgeeft, kun je dit ruilen tegen salaris uit dit jaar. Als je de kosten na 1 december opgeeft, gebruik je salaris uit volgend jaar. 

Deadlines uitruil  aantal bronnen

•    vakantie-uitkering: 30 april
•    eindejaarsuitkering: 31 oktober
•    vakantie-uren: 30 november
•    budget kunst-, cultuur- en sportvergoeding: 30 november

Deadlines uitruil aantal doelen

•    Aanvullende reiskostenvergoeding: Reiskosten kun je uiterlijk tot 30 november als doel opgeven. Dit betekent dat je de reiskostenvergoeding die in december wordt uitbetaald niet kunt aanvullen in het Keuzemodel. Tip is om in december geen reiskostenvergoeding te laten uitbetalen maar te wachten tot januari, zodat je deze kunt aanvullen in het keuzemodel.
•    Overige doelen: alle kosten gemaakt in het lopende jaar kunnen uiterlijk tot en met 31 januari van het volgende jaar worden ingediend.

LET OP: Alle keuzes gemaakt vanaf 1 december maak je met bronnen van het volgende jaar.

Deadline bij einde dienstverband

Een ruilkeuze in het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden dient uiterlijk gemaakt te worden vóór de eerste dag van de maand waarin je de laatste dag van jouw dienstverband hebt. Bijvoorbeeld als de laatste dag van jouw dienstverband valt op 30 september, dan kan je uiterlijk een ruilkeuze maken op 31 augustus.

Contact

Neem contact op met de HR-medewerker van je afdeling.

Contactafdeling