Praten over werk en gezondheid

Als je problemen hebt met je lichamelijke of mentale gezondheid, bespreek je dit met je leidinggevende. Je leidinggevende kan met jou bekijken wat er aan de hand is en jullie kunnen samen tot een oplossing komen.  Als er extra hulp nodig is, verwijst je leidinggevende je door. Als je het niet prettig vindt om je problemen met je leidinggevende te bespreken, kun je ook zelf een afspraak maken met een coach, bedrijfsmaatschappelijk werk of bedrijfsarts. 

Bij wie kun je terecht

Je kunt met verschillende mensen binnen de Radboud Universiteit praten: een coach, bedrijfsmaatschappelijk werk en een bedrijfsarts. Maak je geen zorgen als je niet meteen bij de juiste persoon terechtkomt. Alle hulpverleners aan de universiteit verwijzen aan elkaar door. En als de hulp die jij nodig hebt niet binnen de universiteit aanwezig is, dan word je naar een externe hulpverlener doorverwezen.

Vraag aan 

Coach 

Voor hulp bij je loopbaan en energie, zoals werkdruk, werkstress, werk-privébalans, kun je terecht bij coaches.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Voor hulp bij werkgerelateerde stress, zoals werkdruk, problemen met samenwerking, veranderingen, of motivatie, of problemen in de werk-privébalans kun je terecht bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Bedrijfsarts

Voor hulp bij ziekte en het indelen van of (tijdelijk) stoppen met je werk, kun je terecht bij de bedrijfsarts.

Kosten

Hulp van coaches, bedrijfsmaatschappelijk werk en de bedrijfsarts is gratis. Als je doorverwezen wordt naar een externe hulpverlener, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. 

Contact

Vragen over bedrijfsmaatschappelijk werk of de bedrijfsarts? Neem contact op met de Arbo- en Milieudienst via helpdeskamd [at] radboudumc.nl (helpdeskamd[at]radboudumc[dot]nl).

Vragen over coaches of heb je een andere vraag? Neem contact op met Expertisecentrum Ontwikkeling. 

Contactafdeling