Stappenplan boek publiceren via Radboud University Press

 Via Radboud University Press kun je kosteloos academisch werk publiceren. Deze stappen doorloop je bij het publiceren van een boek of onderwijsmateriaal via Radboud University Press.

Stappenplan

 1. 1. Contact opnemen

  Ongeacht in welk stadium van het schrijfproces je zit, van idee tot uitvoering: je kunt op elk gewenst moment contact opnemen met Radboud University Press. Vervolgens wordt gekeken of het project geschikt is om via Radboud University Press te publiceren. Nadat je contact hebt opgenomen, volgt eerst een kennismakingsgesprek waarin de mogelijkheden van publiceren via Radboud University Press worden besproken. 

 2. 2. Desk review

  Na het kennismakingsgesprek, ontvang je een vragenlijst over de publicatie. Een lid van de wetenschappelijke redactieraad van Radboud University Press, die deskundig is op het desbetreffende vakgebied, kijkt aan de hand van de vragenlijst of deze publicatie geschikt is om te publiceren bij Radboud University Press.

 3. 3. Publicatievoorstel en planning

  Als het project is goedgekeurd door de wetenschappelijke redactieraad van Radboud University Press, dan ontvang je een publicatievoorstel en een uitgebreide planning. Als je akkoord bent met het voorstel en de planning, ontvang je van Radboud University Press een contract. Daarbij is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en overleg, zodat zowel jij als Radboud University Press met een goed gevoel gaan samenwerken.

 4. 4. Peer review

  Om de wetenschappelijke kwaliteit van de publicaties te waarborgen, doorlopen alle manuscripten een review-proces. Elk boek dat door Radboud University Press wordt uitgegeven, wordt door minstens twee externe experts beoordeeld. Dit wordt georganiseerd door hetzelfde lid van de redactieraad of een vertegenwoordiger van hun keuze. Daarnaast kan Radboud University Press kleine correcties doen op het gebied van grammatica en lay-out. De inhoud van de tekst wordt niet aangepast.

  Meer informatie over review-proces

 5. 5. Productie

  Wanneer de inhoud klaar is, gaat Radboud University Press aan de slag met de vormgeving van de omslag en het binnenwerk. Als auteur heb je zelf de keuzevrijheid om te bepalen hoe dat eruit gaat zien. Tijdens een gesprek met het productieteam kun je de gewenste stijl, omslag, grootte, etc. kenbaar maken. Het logo van Radboud University Press staat standaard op de voorkant van de omslag, het logo van Radboud Universiteit en – indien van toepassing – het Radboudumc staan op de achterkant. Het wapen van de Radboud Universiteit staat op de rug van de omslag.

 6. 6. Promotie

  Wanneer de inhoud en vormgeving klaar zijn, wordt je boek gepubliceerd. Radboud University Press ondersteunt bij de promotie van je boek:

  • Je publicatie wordt gedeeld via de kanalen van Radboud University Press, waaronder de website, LinkedIn en het overzicht van publicaties van Radboud University Press. 
  • Radboud University Press kan adviseren en ondersteunen bij het promoten van je publicatie bij je eigen netwerk. 
  • Als je een boeklancering hebt georganiseerd, is Radboud University Press hierbij aanwezig. 
 7. 7. Beschikbaarheid en vindbaarheid

  Radboud University Press zorgt ervoor dat je publicatie online goed vindbaar is door de juiste indexering en archivering. Dat maakt je werk toegankelijk voor andere wetenschappers en geïnteresseerden, die je publicatie kosteloos kunnen bekijken. Radboud University Press draagt zorg voor de kosten en de financiële afhandeling van de (online) publicatie. Je kunt je publicatie ook professioneel laten drukken. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Informatiefolder voor auteurs

Contact

Heb je vragen over publiceren via Radboud University Press? Neem dan contact op met radbouduniversitypress [at] ru.nl (radbouduniversitypress[at]ru[dot]nl).