Wat kunnen we leren van dieren? | Radboud Reflects @Nimma aan Zee
Wat kunnen we leren van dieren? | Radboud Reflects @Nimma aan Zee

Wat kunnen we leren van dieren?

maandag 17 juni 2024, 20:00 - 21:30
Radboud Reflects @Nimma aan Zee

Locatie: LUX, Nijmegen

Wat kunnen we leren van dieren in deze tijden van ecologische crisis? Hoe werken ze samen? Hoe gaan ze om met hun omgeving? Wij mensen denken alle wijsheid in pacht te hebben, met ons denkvermogen en politieke systemen, maar intussen koloniseren we de leefgebieden van dieren met onze olieplatforms, mijnen of ontbossing. Kom en leer van filosofen Bas van Woerkum-Rooker en Gerard Kuperus hoe we de intelligentie van dieren het beste kunnen begrijpen en wat we daarvan kunnen leren. 

Pam Tönissen, programmamaker bij Radboud Reflects, is de gespreksleider. 

De voertaal is Nederlands. 

Over de sprekers

Bas van Woerkum-Rooker is filosoof. Hij doet promotieonderzoek naar de intelligentie van dieren. Hij onderzoekt hoe we de intelligentie van niet-menselijke diersoorten kunnen begrijpen, zonder onze intuïties over menselijke cognitie als uitgangspunt te nemen. 

Gerard Kuperus is onderzoeker Integrale Ecologie in de Nederlandse Context bij het Laudato Si' Instituut van de Radboud Universiteit. Daar werkt hij aan een project over onze relatie tot water in Nederland, waarin we langzamerhand omschakelen van (rent)meester naar een samenwerking als partner met de andere krachten van de natuur.

Nimma aan Zee

Ontdek tijdens de impactweek van Nimma aan Zee van 17.07 t/m 23.06 wat je kunt leren van verschillende inheemse culturen, die al eeuwenlang wederkerigheid en ontzag voor en solidariteit met de natuur tonen en ontdek hoe de natuur terug kan vechten tegen menselijke overheersing. 

Met films, theater, debatten en educatieve programma’s onderzoeken we samen hoe we het systeem moeten veranderen om de toekomst terug te geven aan andere dieren, planten en de toekomstige generaties.  Bekijk het volledige programma 

Deelname

  • Gratis voor studenten (wo, hbo, mbo), scholieren en Radboud Reflectsabonnees. 
  • € 5,00 voor medewerkers van de Radboud Universiteit en Radboudumc en Alumni Benefit Card-houders
  • € 7,50 voor anderen

Betaling gaat via iDeal. Mocht dit een probleem zijn, laat het ons weten: info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflectsabonnement misschien interessant. 

Dit is een programma van Radboud Reflects en Nimma aan Zee. 

Ben je student? Schrijf je dan in voor het Radboud Reflects Certificaat en toon anderen dat je je laat inspireren door verdiepende lezingen over actuele thema's.

Tickets

Blijf op de hoogte:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 

 

Wanneer
maandag 17 juni 2024, 20:00 - 21:30
Locaties
, LUX, Nijmegen
Organisatie
Radboud Reflects