Studenten op een hockeyveld
Studenten op een hockeyveld

Aanbod RSC

Je hoofd leegmaken, wat leuks doen, aan je conditie werken, je grenzen verleggen of gewoon lekker in je vel zitten. Wat jouw redenen om actief te doen ook zijn: Radboud Sport & Cultuur (RSC) is de plek om het te doen. Met een aanbod van wel 80 verschillende activiteiten, zeer ruime openingstijden en professionele begeleiding bieden wij uitgebreide beweeg- en ontspanningsmogelijkheden voor iedereen! Je kunt veel nieuwe dingen proberen en er is altijd iets dat bij je past.

Activiteitsvormen

Met een RSC-abonnement kun je deelnemen aan alle activiteiten van Radboud Sport & Cultuur. Deze activiteiten worden aangeboden in de vorm van ticketuren, cursussen, verenigingsactiviteiten en vrije sporten. Hieronder kun je vinden wat dit precies betekent. Je kunt ook direct naar een overzicht van alle activiteiten 

Sportadvies en -ondersteuning

Kan je extra begeleiding of advies gebruiken bij het sporten? Zoek je een diëtist of een fysiotherapeut? Wil je weten welke sport geschikt is voor jou of wil je jouw fitheid testen? Er is veel mogelijk!

Bekijk het overzicht van sportadvies en -ondersteuning

Sportruimte reserveren

Bij het Gymnasion zijn verschillende zalen, hallen en velden beschikbaar om vrij te kunnen sporten.

Bekijk de mogelijkheden van sportruimte reserveren

Workout video's

Ook als je thuis bent, wil je actief blijven! Om deze reden hebben wij een aantal workout video's opgenomen. Deze video's kun jij online volgen waar je ook bent.

Bekijk ons aanbod van workout video's

Interne competitie voetbal

Leden van RSC kunnen in teamverband deelnemen aan een interne competitie veldvoetbal. 

Bekijk de pagina over de interne competitie veldvoetbal

Groep studenten die buiten korfbal speelt op de velden van het sportcentrum

Studentensport- & 
cultuurverenigingen

Het Gymnasion is de thuisbasis van 37 studentensport- en 19 studentencultuurverenigingen. Bij sommige van deze verenigingen kun je cursussen volgen en er zijn sporten die je alleen kunt beoefenen door lid te worden van de betreffende sportvereniging (zoals atletiek, roeien of honkbal). In de meeste gevallen kun je bij de studentensportverenigingen ook competitie spelen. Iedereen met een lidmaatschap van RSC, mag in principe lid worden van deze sportverenigingen. De studentensportvereniging bepaalt zelf haar aannamebeleid. Naast je RSC-lidmaatschap betaal je dan ook contributie aan de vereniging.

Bekijk een overzicht van de studentensport- en cultuurverenigingen

Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR)

De Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) behartigt de belangen van alle Nijmeegse studentensporters en is het overkoepelende orgaan van alle studentensportverenigingen.

Cultuur op de Campus (CODC)

Cultuur op de Campus representeert de culturele studentenorganisaties die onder verschillende disciplines van cultuur vallen zoals muziek, dans, theater en literatuur.