Onderwijs en onderzoek RSC

Bij Radboud Sport & Cultuur vinden we het belangrijk dat wij ook via kennisontwikkeling, innovatie en valorisatie bijdragen aan de kernactiviteiten van de Radboud Universiteit. Om deze reden bieden wij onze faciliteiten en participatie aan ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek.

Door een veelzijdig aanbod aan sport-, cultuur- en ontspanningsactiviteiten aan te bieden, wil Radboud Sport & Cultuur een waardevolle bijdrage leveren aan de vitaliteit, het welbevinden en de ontwikkeling van de academische gemeenschap. Maar er is meer! Wij bieden ook onze faciliteiten en participatie ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek aan. Dit aanbod geldt voor alle onderzoeksinstituten, faculteiten en onderwijsinstellingen in het mbo, hbo en academisch onderwijs. 

Op zoek naar een locatie of samenwerking?  

Ben jij op zoek naar een locatie of samenwerking ten behoeve van sport- of cultuur-gerelateerd onderzoek? Zoek je een stageplaats of wil je sport of cultuur inzetten om het onderwijsprogramma of welbevinden van de academische gemeenschap te verrijken? 

Vul het aanvraagformulier in

Eerdere samenwerkingen

Nieuwsgierig naar welke onderzoeksinstituten, faculteiten en onderwijsinstellingen je voorgingen? Hieronder tref je een aantal voorbeelden van eerdere samenwerkingen.

Portret van Bert Steenbergen

Bert Steenbergen, Hoogleraar en kartrekker van het  thema ‘Active Living’, Faculteit Sociale Wetenschappen. Tevens vice-decaan van deze faculteit: “We hebben al jaren een zeer prettige samenwerking met RSC. Enerzijds is RSC een ‘living lab’ voor ons onderzoek, bijvoorbeeld naar de rol van het sociale netwerk op het sportgedrag. Daarnaast participeert RSC in ons onderwijs, bijvoorbeeld in de dit jaar gestarte honours cursus ‘Hollen of stilstaan’. Vanuit ons thema ‘Active Living’ zal deze samenwerking in de toekomst zeker verder worden uitgebouwd.”

Drie studenten zittend op een trap

Niek, Jennifer en Loek, studenten aan de HAN University of Applied Sciences.

Jennifer: “Voor mijn derdejaars Sportkunde-stage ben ik bezig met het project ‘campus in beweging’. Hierin staat de vraag hoe we de academische gemeenschap kunnen motiveren om meer te bewegen centraal. Naast dat dit een hele leuke opdracht is, vind ik Radboud Sport & Cultuur een erg fijne stageplaats waar veel mogelijk is en waar iedereen heel behulpzaam is.”

Portret Maria Hopman, Hoogleraar Fysiologie Radboudumc

Maria Hopman, Hoogleraar Fysiologie Radboudumc: “We hebben in trainingsstudies al vaak samengewerkt met RSC, en zowel onze deelnemers als wij zijn altijd heel enthousiast. Ik zie dan ook zeker mogelijkheden voor vervolg. Er zou hiernaast vanuit preventie onderzoek ook een hele interessante samenwerking mogelijk zijn met de sportdata die RSC beschikbaar heeft. Hoe vaak sporten mensen, en zijn er relaties met gezondheid, vitaliteit en succes?”