Studentenkerk
Studentenkerk

Studentenkerk

De Studentenkerk biedt een plek voor geloofsverdieping en organiseert ook veel religieuze én niet-religieuze activiteiten.

Over ons

De Studentenkerk is meer dan een gebedsplek voor studenten. Hier ontmoet je mensen met allerlei achtergronden, kun je je verdiepen in levensvragen of langskomen voor een persoonlijk gesprek.

De Studentenkerk heeft een breed aanbod waarin geloofsverdieping centraal staat, maar we organiseren ook veel niet-religieuze activiteiten. De Studentenkerk is namelijk meer dan alleen een gebedshuis voor studenten. Het is ook een plek om mensen van allerlei achtergronden te ontmoeten, om meer verdieping in je leven te zoeken en waar je langs kunt komen voor een goed en persoonlijk gesprek. De pastores zijn regelmatig aanwezig en via hun mailadressen bereikbaar.

Het maakt dus niet uit wie je bent, wat je gelooft en of je überhaupt gelooft; student of medewerker van Radboud Universiteit en HAN, je bent van harte welkom.

University Chaplains

Onze pastores

Maak kennis met onze pastores: hun levensfilosofie, interesses en wat je met hen kunt bespreken.

/medewerkers/services/studentenkerk/onze-pastores
Photo meet & eat university chaplaincy

Vrijwilligen

Wil je meehelpen of zelf een activiteit organiseren? Bekijk de mogelijkheden.

/medewerkers/services/verenigingen-netwerken-initiatieven-en-medezeggenschap/vr…

Evenementen

Geen inhoud beschikbaar

Uitgelicht

Meet & Eat

Bij de Meet & Eat leer je nieuwe mensen kennen, leer je over hun culturen en kun je een stukje van jezelf delen. Elke woensdag proberen we een driegangendiner met een thema te organiseren voor maximaal 40 mensen. Alles gebeurt op vrijwillige basis - je bent ook welkom om je eigen diner te organiseren!

Lees meer

Engelstalige zondagsmis

Internationale katholieke studenten, promovendi en jonge professionals in Nijmegen en Arnhem komen elke zondag samen in de Studentenkerk voor de Heilige Mis die volledig in het Engels wordt gesproken en gezongen. Na de Mis komen we samen in de huiskamer om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Lees meer

Retraites & excursies

We organiseren regelmatig dagtripjes naar culturele en religieus relevante plekken in de Benelux regio. Speciaal voor internationale studenten en promovendi bieden de tripjes een mooie manier om de regio en nieuwe mensen te leren kennen. Elk jaar gaan we naar een van de kerstmarkten in Duitsland en in de zomer gaat een groep uit onze gemeenschap een week op retraite in Taizé. Andere voorbeelden zijn: een dagtocht naar de Stille Omgang in Amsterdam, een excursie naar Oudenbosch (namaak van de Vaticaanse basiliek en het Zouave Museum) en naar Deventer (Moderne Devotie). Interesse om mee te doen? Houd onze evenementen in de gaten!

Photo university chaplaincy excursion

Zingen in de Studentenkerk

Houd je van samen zingen? Er zijn wekelijks twee koren actief in de Studentenkerk: het studentenkerkkoor en campuskoor Veelstemmig.

Campuskoor Veelstemmig

Wil je zingen in een internationaal, gezellig, sociaal koor? Campuskoor Veelstemmig verwelkomt studenten, promovendi, jongeren en andere zangers die daar tussenin passen. Repetities zijn op maandag om 19:45 (inloop vanaf 19:30).

Adres

Erasmuslaan 9A, 6525 GE Nijmegen

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 10.00 tot 17.00
Vrijdag: 10.00 tot 15.00

Contact

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Je kan direct contact opnemen met de pastores of via het secretariaat, Ilse Hubers:

+31 24 361 91 88