Ontspannen in de kerk en tuin

Behoefte aan een moment voor jezelf? In en rondom de studentenkerk zijn er verschillende plekken ingericht om even met je gedachten uit je studieboek of vergaderstuk te komen. Denk aan mediteren, creatief aan de slag gaan en werken in de tuin.

Stilteruimte

In onze stilteruimte op de begane grond kun je altijd terecht voor een meditatie of stiltemoment. In de kast staan geschikte meditatiebankjes.

Creatief aan de slag

In ruimte 1.11 staat een piano om op te spelen en kun je creatief aan de slag met verf, pastel en collages. Je mag ook met materiaal buiten gaan zitten. We verzoeken wel om je even te melden bij binnenkomst en na afloop de gebruikte spullen weer netjes op te ruimen.

Foto van hangmatten in de tuin van de studentenkerk

Hangmatten

In de huiskamer liggen hangmatten die je kunt pakken en in de tuin ophangen. Bij mooi weer is dat een bijzondere ervaring: mijmeren in de hangmat.

Foto van de droomboom in de tuin van de studentenkerk

Droomboom

In de tuin ligt een droomboom: een boom om in te liggen, in weg te dromen en je voor te stellen hoe het voelt om boom te zijn. Als de boom vrij is kun je er altijd in gaan liggen. Wil je een kleedje of dekentje? Hier kun je binnen naar vragen.

De oorspronkelijke boom is omgewaaid als gevolg van een storm. Stadsboom heeft deze bewerkt tot meditatieboom.

Foto tuin studentenkerk

Werken in de tuin

Een aantal studenten hebben een klein (wild)tuintje ingericht in de tuin van de Studentenkerk om meer met hun handen bezig te kunnen zijn. In de tuin kweken ze bloemen en soms groente. Wil je meewerken in de tuin? Meld je dan bij een van de pastores.

Wenshek 

In de tuin staat een wenshek waar je een lintje aan kunt hangen. De lintjes liggen binnen in de huiskamer.

Louteringsgraf

Omdat het thema sterfelijkheid en nadenken over je leven vanuit een besef van de relativiteit ervan actueel is en blijft, hebben we een graf in de tuin gegraven waar je in kunt gaan liggen. Je bepaalt zelf hoe lang. Telefoons en boeken in het graf zijn verboden. Je kunt het ook zien als een bijzondere meditatieplek: onder je de aarde, boven je de hemel. Je merkt dan vanzelf wat er door je heen gaat. Durf je die uitdaging aan? Als je niet in het graf wilt liggen kun je ook op het bankje bij het graf gaan zitten. 

In de kluisjes bij de Studentenkerk kun je telefoon en persoonlijke spullen opbergen. Je ligt op een matje en op een kussen, dus dat is niet zo hard. Meld je aan als je een tijd door wilt brengen in het graf. Praten achteraf over je ervaring is mogelijk. Laat dit wel even aan ons weten.

Het graf is open tijdens kantooruren van de Studentenkerk. Meld je even als je in het graf wilt gaan liggen - kussens en matjes krijg je dan mee.

Tijd: maandag-donderdag van 10.00-16.00 uur, en op vrijdag van 10.00-15.00 uur.

Heb je een voorkeur voor dag en uur? Laat het ons dan even weten via de mail info [at] studentenkerk.ru.nl (info[at]studentenkerk[dot]ru[dot]nl). Er is momenteel geen wachtlijst.