Vrijwilligen bij de Studentenkerk

De Studentenkerk organiseert allerlei activiteiten en ondersteunt projecten die bijdragen aan goede doelen. Wil je meedoen en meehelpen of zelf een activiteit organiseren? Bekijk welke mogelijkheden er zijn.

Koken bij Meet and Eat 

Al vele jaren vindt iedere woensdavond Meet & Eat plaats in de Studentenkerk. Er wordt gekookt en gegeten door en met studenten van diverse nationaliteiten. 

Meet and Eat is altijd op zoek naar mensen die willen koken. Heb jij een favoriet gerecht of fantastisch familierecept dat je met allerlei mensen zou willen delen of ze een beetje van jouw cultuur willen laten proeven? En lijkt het jou een leuke uitdaging om een avond te koken voor maximaal 40 mensen (met hulp als dat natuurlijk nodig is)? Neem dan contact met ons op! Boodschappen worden uiteraard vergoed.

Website Meet and Eat

Meld je aan via de website of mail naar marieke.fernhout [at] ru.nl (marieke[dot]fernhout[at]ru[dot]nl) 

Meehelpen bij organisatie vieringen

De Studentenkerk kan altijd extra hulp gebruiken bij de organisatie van vieringen, zoals de Taizéviering op woensdagen en de zondagse vieringen.

Taizéviering

Wekelijks verzorgt een groepje studenten deze viering. Ze laten zich inspireren door de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé. Je kunt bijvoorbeelden meehelpen bij de voorbereiding van de viering door het uitzoeken van liederen, meditatieve teksten en gebeden.

Tijdsinvestering: Afhankelijk van je mogelijkheden kost het je twee tot drie uur per maand, inclusief vieringen zelf en overleg. In de vakantieperiodes is er geen viering.

Meer informatie via Jos Geelen

Koster

Voor de zondagse viering zoeken wij geregeld een koster. Je zet alle spullen klaar voor de viering en na de viering ruim je op. Ook sluit je het gebouw af als iedereen is vertrokken. Voor je diensten krijg je een kleine vergoeding.

Tijdsinvestering: Gemiddeld ben je per zondag van 10.30-13.00 uur in de Studentenkerk. Afhankelijk van de afspraken met andere kosters kan dit 1 of 2 keer per maand zijn.

Meer informatie via Marieke Fernhout.

Lector

Als Lector lees in de bijbelteksten in de viering. Je maakt ook de tafel klaar en je helpt met het uitdelen van brood en wijn.

Tijdsinvestering: eens in de vier tot zes weken ben je van 10.30-12.00 uur aanwezig in de viering.

Meer informatie via Marieke Fernhout.

Acties voor goede doelen organiseren

De Studentenkerk ondersteunt studenten en medewerkers die betrokken zijn bij veelal kleinschalige projecten hier of elders. Wil je meer informatie of wil je ook een actie organiseren? Neem dan contact op met John Hacking.

Contact

(024) 3619188

Contactafdeling