Wonen, werken en studeren in Nederland

Informatie voor buitenlandse medewerkers en studenten die naar de Radboud Universiteit komen.

• Solliciteren naar niet-wetenschappelijke functies met een niet-EU nationaliteit

Als je wilt solliciteren op een niet-wetenschappelijke vacature met een niet-EU nationaliteit moet je een geldige werkgunning hebben.

• Belasting en sociale zekerheid

Als je in het buitenland woont voordat je van de Radboud Universiteit een arbeidsovereenkomst krijgt, dan moet je dit aan Global Staff Services doorgeven zodat de universiteit jouw belasting en sociale zekerheid kan afdragen.

• Dual Career & Family Support Services

Als partner van een van de medewerkers van de Radboud Universiteit kun je misschien ondersteuning gebruiken bij je zoektocht naar werk en je vestiging in Nederland.

• Zorgverzekering in Nederland

Als je in Nederland woont en werkt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Lees hier meer over de verplichte verzekeringen in Nederland en welke verzekeringen je nog meer kunt afsluiten.

• Vind een buddy

Als internationale medewerker kun je deelnemen aan het buddy programma, zodat je je sneller thuis voelt aan de Radboud Universiteit.

• Woning vinden in Nederland

Het is moeilijk om in Nederland en in Nijmegen een woning te vinden. Lees hoe de Radboud Universiteit je ondersteunt bij huisvesting en wat de kosten voor huisvesting in Nijmegen zijn.