Zorgverzekering in Nederland

Als je in Nederland woont en werkt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Je persoonlijke situatie of voorkeuren bepalen of je ook andere verzekeringen moet afsluiten.

Zorgverzekering

Als je in Nederland woont en werkt, moet je een zorgverzekering afsluiten. Op de volgende websites kun je de kosten van verschillende zorgverzekeraars vergelijken:

De Radboud Universiteit heeft een contract voor een collectieve zorgverzekering met Zorgverzekeraar VGZ. Je krijgt korting op deze verzekering. Let op: vanaf 1 januari 2023 geldt de korting alleen nog op aanvullende verzekeringen van VGZ. Het maakt dan niet uit bij welke verzekeraar je je basisverzekering afsluit.

Aansprakelijkheid

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, maar het is wel een van de meest voorkomende verzekeringen. Deze verzekering vergoedt je kosten in geval van schade door een ongeval. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, ben je genoodzaakt dit soort kosten zelf te betalen. Klik hier om meer te weten te komen over de aansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer over andere verzekeringen in Nederland

Zorgverzekering afsluiten: zó doe je dat!