Euregio Realschule Kranenburg

Euregio Realschule Kranenburg

Bij het profiel van de euregio realschule hoort dat de school in bijzondere mate rekening houdt met de levensrealiteit in de grensregio en de verschillende Duitse en Nederlandse schoolculturen in één school bijeenbrengt.
Dat betekent dat zowel het Duits als het Nederlands voertalen zijn. Tweetaligheid wordt echter niet als voorwaarde beschouwd: samen wordt onder één dak geleerd. Het curriculum heeft als doel om zowel een qualifizierte Realschulabschluss (Duits havo-diploma) aan te bieden als ook in samenwerking met Notre Dame Des Anges de overgang naar het Nederlandse schoolsysteem mogelijk te maken....lees verder

Euregio Rhein-Waal

Euregio Rhein-Waal

De Euregio Rijn-Waal is een Nederlands-Duits openbaar lichaam, waarbij ca. 55 gemeenten en regionale overheden zijn aangesloten. De Euregio Rijn-Waal heeft als belangrijkste doel de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij te verbeteren en te intensiveren. In het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal bestaan veel mogelijkheden voor een sterke economische en maatschappelijke ontwikkeling. De Euregio Rijn-Waal brengt partners bij elkaar om gezamenlijke initiatieven te starten en zo gebruik te maken van synergie-effecten.

Arbeitsgemeinschaft Europäischer Grenzregionen (AGEG) e.V.

Arbeitsgemeinschaft Europäischer Grenzregionen (AGEG) e.V.Founded in 1971 in the territory of EUREGIO in Westphalia (Germany), the Association of European Border Regions (AEBR) promotes Cross-Border Cooperation (CBC) and its added value for the European integration process. AEBR is the oldest European regional association and the only Europe-wide organisation representing border and cross-border (CB) regions, with the aim to: highlight their particular problems, opportunities, tasks and projects and make them understandable and
visible; represent their overall interests towards national and international authorities and institutions; initiate, support and coordinate their co-operation throughout Europe; exchange experiences and information to formulate and coordinate common interests from the various problems and opportunities of border regions, and to offer solutions; promote cross-border cooperation (CBC) structures, projects and programmes; assist in the identification, preparation and implementation of CBC events and other activities.

Taalunie

logo_rgb_klein

De Taalunie, de beleids- en kennisorganisatie voor het Nederlands, stimuleert mensen en maatschappij om het Nederlands optimaal te benutten. Dat doet zij door overheden te adviseren over taalbeleid, door het Nederlands te beschrijven en beschikbaar te stellen en door het gebruik van het Nederlands te bevorderen, te ondersteunen en wereldwijd uit te dragen.

Mede mogelijk gemaakt door: www.deutschland-nederland.eu

INTERREG V Programm der Europäischen Union

Wirtschaftsministerium NRWProvincie Gelderland