Dansen, koken en sporten

Datum bericht: 28 november 2017

Dagje in Duitsland

door scholiere Yvette van het Cals College Nieuwegein

Woensdag 8 november zijn de leerlingen van havo/vwo klassen van het Cals College Nieuwegein naar Duitsland gegaan om daar te gaan koken, dansen of te sporten. Ik zelf heb gedanst met kinderen uit mijn klas en kinderen uit Duitsland. Daardoor heb ik veel Duits gesproken en geleerd. Ik vind het daarom ook leuk als er nog een keer een uitwisseling komt met Duitsland, want het is erg gezellig.
Het verschil tussen Duitse kinderen en Nederlandse kinderen is dat de Duitse kinderen veel rustiger zijn in de lessen want de docenten daar zijn erg streng.
In Nederland is dat niet zo, merk ik.
De Nederlandse kinderen probeerden te praten met de Duitse kinderen. De docenten vonden dat de uitwisseling erg gezellig was en dat veel mensen met elkaar gingen praten zonder dat ze elkaar kenden. De Nederlandse docenten gingen met de Duitse docenten erg goed om. Ze hebben het daarom erg gezellig gehad.

Nachbarsprache&buurcultuur