VIII. Internationale juniorconferentie „Junge Forschung im Bereich Deutsch als Fremdsprache“ op 7 en 8 oktober 2021

Datum bericht: 24 september 2021

De juniorconferentie voor promovendi en postdocs op het gebied van Duits als vreemde taal vindt jaarlijks tussen de Adam-Mickiewicz-Universiteit Poznań, de Philipps-Universiteit Marburg en de Radboud Universiteit Nijmegen plaats.

Dit jaar wordt de conferentie nogmaals (zoals ook in 2020) online als Zoom-conferentie georganiseerd, om de wetenschappelijke uitwisseling ook in tijden van contactbeperkingen doorgang te laten vinden. De bijeenkomst richt zich op jonge onderzoekers in het binnen- en buitenland, die (eerste) resultaten van hun lopende onderzoeksprojecten in een internationale context willen voorstellen en met andere jonge onderzoekers van gedachten willen wisselen.

Het belangrijkste doel van de conferentie is om te communiceren en te reflecteren op actuele vraagstukken, theorieën, onderzoeks- en analysemethoden en resultaten, om zo nieuwe inhoudelijke en methodologische impulsen te krijgen voor het eigen onderzoek en om internationale samenwerking te bevorderen.

Verantwoordelijk voor de organisatie zijn:

• Luiza Ciepielewska-Kaczmarek, Dr. Magdalena Jaszczyk-Grzyb, Prof. Dr. Sylwia Adamczak-Krysztofowicz, Adam-Mickiewicz-Universiteit Poznań
  • Jennifer Müller, Prof. Dr. Kathrin Siebold, Philipps-Universiteit Marburg
  • Chrissy Laurentzen, Dr. Sabine Jentges, Radboud Universiteit Nijmegen

Voor vragen over de virtuele conferentie: chrissy.laurentzen@ru.nl.

Programmma (pdf, 154 kB)

Abstractheft FoKo 2021 (pdf, 396 kB)