Voor docenten

Als leraar Duits in Nederland of leraar Nederlands in Duitsland binnen de Euregio Rijn-Waal kunt u op verschillende manieren profiteren van een deelname aan het project Nachbarsprache & buurcultuur. Op deze pagina vindt u informatie over de doelen van het project en het uitwisselingsproces.

Hiernaast vindt u links naar het lesmateriaal, de financiën en de projectdocumenten. Onderaan de pagina vindt u bovendien de mogelijkheid om contact met ons op te nemen, zodat u in een persoonlijk nog meer informatie over een mogelijke deelname krijgt.

Bent u opzoek naar nog meer informatie over het project?

  • Op de projectpagina vindt u informatie over de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van het project. U vindt hier ook de doelen van het project, net zoals de links naar het team en naar de partners.

Geïnteresseerd in het lesmateriaal? Opzoek naar een groepsspel met het onderwerp Nederland of Duitsland voor in de klas?

  • Op de pagina van het lesmateriaal vindt u zowel het lesmateriaal dat in het kader van het project Nachbarsprache & buurcultuur werd ontwikkeld als ook het materiaal dat ons ter beschikking werd gesteld door de partnerscholen.
Projectdocumenten
Uitwisseling

Bent u benieuwd naar het memospel "buren: wat zijn de verschillen/overeenkomsten?"

  • Op de pagina memospel vindt u handige tips voor het gebruik van de memospellen, net zoals de twee online versies (zonder tekst & met tekst).