Nieuws voor docenten

• Lia Fluit

Column Lia Fluit: Een lot uit de loterij?

Een lot uit de loterij, wie zou dat niet willen? Ook als het over serieuze zaken gaat? Je studie bijvoorbeeld?

• Erasmusgebouw

De BKO gaat veranderen, lees hier wat dit voor jou betekent

In maart gaat de pilot voor een nieuw traject voor de BKO van start. In deze nieuwe werkwijze zal het begeleidingstraject invulling krijgen op de eigen faculteit. Aanmelden voor deelname aan de pilots is mogelijk tot 1 maart 2023.

• Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Nieuw: tijdens een digitale toets SPSS, Word, Excel of PowerPoint inzetten

Het is vanaf nu mogelijk om tijdens digitale toetsen met Cirrus ook SPSS, Word, Excel en PowerPoint in te zetten. Hierdoor kunnen studenten deze programma’s, die ze tijdens een cursus nodig hebben, ook gebruiken tijdens een digitale toets.

• Portretfoto van Liesbet Veenstra

De onderwijslust van Liesbet Veenstra

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Liesbet Veenstra, universitair docent Statistiek en Onderzoeksmethodologie, aan het woord.

• Een opengeslagen boek en een oranje muur

Radboud Universiteit doet mee aan pilot edusources

De Radboud Universiteit doet sinds oktober 2022 mee aan de pilot van edusources. Het doel van edusources is om hoogstaande digitale leermaterialen uit het hoger onderwijs openbaar beschikbaar te maken.

• Een foto van een museum in Glasgow.

Subsidie voor een samenwerking met Glasgow en/of Western University weer beschikbaar

Op 16 januari 2023 openen de nieuwe Calls for Joint Research and Learning & Teaching Proposals met University of Glasgow (VK) en Western University (Canada).

• Een hand die een wereldbol vasthoudt met bergen op de achtergrond.

Nieuwe subsidieronde Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten (VIS)

In februari gaat de volgende subsidieronde voor Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten (VIS) van start. Vanaf 1 februari t/m 28 februari 2023 is het weer mogelijk een aanvraag in te dienen.

• Portretfoto Jan Bransen

Column Jan Bransen: Winnaars en verliezers

Onderwijs is geen wedstrijd. Onderwijs is een maatschappelijk arrangement dat ontwikkeling stimuleert. Je moet vrij zijn om te oefenen, te vallen en weer op te staan.

• Portretfoto van Amber Walraven

De onderwijslust van Amber Walraven

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Amber Walraven, universitair docent aan de Radboud Docenten Academie, aan het woord.

• Foto van de toetsconferentie op 8 december 2022

Terugblik toetsconferentie: Hoe haal je de toets uit de student? En uit de docent?

“Geschiedenis is uitgevallen. Weer voor niets geleerd.” Het is een volstrekt normale verzuchting van een doorsnee middelbare scholier. En met die instelling komen studenten naar de universiteit. Ze weten niet beter: leren doe je voor het tentamen.

• Simon Tans

Column Simon Tans: Een netwerk van innovators of van alle docenten?

Als docent kun je verschillende vragen hebben. Voor mij is het een aanwinst dat ik die vragen via het TLC netwerk met anderen kan bespreken, juist ook met mensen van andere faculteiten. (Hoe) deel jij jouw vragen met collega’s?

• Annemarie van Stee

De onderwijslust van Annemarie van Stee

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Annemarie van Stee, docent Filosofie (Filosofie, Theologie, Religiwetenschappen) en docentambassadeur, aan het woord.