Nijmeegse rechtenstudenten: verleden & heden

Rizka Simons
"Je wilt alles doen wat studenten van vroeger in tien of twaalf jaar deden."
Naam
Rizka Simons

Wie studeerden harder, studenten van vroeger of studenten van nu? Was de rechtenstudie in het verleden moeilijker, of juist de huidige studie? Wat is jullie mooiste herinnering?

Dit zijn enkele vragen die aan bod komen in deze Op naar 100-video. Twee oud-studenten en twee huidige studenten beantwoorden vragen over hun studietijd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Nijmegen. Agnes Kortmann-Huijsmans (leerjaar: 1966 – 1971) en Francoise Struycken-Albert (leerjaar: 1959 – 1965) – beiden getrouwd met een oud-hoogleraar – vertellen over hun herinneringen aan hun eigen studietijd en aan de gebeurtenissen op de faculteit. Marscha Grotenhuis en Rizka Simons studeren momenteel nog steeds aan de faculteit en vertellen hoe zij het huidige onderwijs ervaren. De grote verschillen tussen het studeren van toen en nu worden op een mooie manier blootgelegd.

Wist je dat...

...de Nijmeegse rechtenfaculteit een lange traditie van Sinterklaasvieringen tijdens de colleges kent? Denk hierbij aan de verschijning van Sinterklaas op 5 december bij de colleges van Notarieel recht, het Sinterklaascollege van Tijn Kortmann in dichtvorm en het Sinterklaas-sing-along-college van Roel Schutgens.