Uitreiking eredoctoraat Adriaan van Dis
Uitreiking eredoctoraat Adriaan van Dis

Nijmegen Taalhoofdstad

Van 9 t/m 12 mei 2022 hebben wij taal, cultuur en geschiedenis tijdens Nijmegen Taalhoofdstad gevierd. Het hoogtepunt van de week was de uitreiking van een eredoctoraat aan Adriaan van Dis vanwege zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen.

Foto's

We kijken terug op een succesvolle week Nijmegen Taalhoofdstad! Om nog te kunnen nagenieten van deze feestelijke week, kun je meekijken in ons fotoalbum. Hier vind je diverse foto's, zoals die van de uitreiking van het eredoctoraat aan Adriaan van Dis, het gesprek 'Taal is Cultuur' en meer!

Foto's Nijmegen Taalhoofdstad

Boekuitgave eredoctoraat Adriaan van Dis

Wij blikken terug op een geslaagde campagneweek Nijmegen Taalhoofdstad. De week waarin schrijver Adriaan van Dis op 11 mei 2022 in De Vereeniging benoemd werd tot eredoctor. Om die dag niet meer te vergeten, heeft de afdeling Marketing en Communicatie van de Faculteit der Letteren in samenwerking met Radboud University Press een 48 pagina’s tellende boekuitgave gemaakt.

Bestel nu ook een exemplaar

Onze eredoctor aangehaald in column NRC

Louise O. Fresco is wetenschapper, bestuurder en schrijver. Ze schrijft wekelijks een column in NRC. De indringende rede van onze eredoctor Adriaan van Dis vormde inspiratie voor haar column Vergeet de biologische koloniale schatten niet.

Lees hier de column

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Nijmegen Taalhoofdstad? Aarzel dan niet om contact op te nemen.