HFML
HFML

HFML-FELIX

Het High Field Magnet Laboratory (HFML) en Free-Electron Lasers for Infrared eXperiment (FELIX) zijn twee internationaal vermaarde laboratoria die samen een wereldwijd unieke onderzoeksfaciliteit bieden, gebruikt om (nieuwe) materialen en hun eigenschappen te onderzoeken; een drijvende kracht achter innovatie.

Bekijk voor meer informatie over het onderzoek van HFML-FELIX de Engelstalige versie van deze website

Uitgelicht

  • National Individual Floating Transport Infrastructure (NIfTI)

    In het project 'National Individual floating Transport Infrastructure (NIfTI)' bestuderen onderzoekers de haalbaarheid van een radicaal nieuwe vorm van transport waarbij een individuele module wordt aangedreven door magneten in het wegdek.

  • Nieuwe sluiproute zorgt voor sneller patroon in magneet

    Natuurkundigen hebben een nieuwe route ontdekt waarmee sneller dan ooit een patroon van spins in een magneet gecreëerd kan worden. Met deze ‘sluiproute’ is een nieuw hoofdstuk in het onderzoek naar topologie aangebroken. Daarnaast biedt deze...

  • Orde uit chaos; hoe magnon-polarons zichzelf organiseren

    Onderzoekers van het HFML-FELIX-laboratorium hebben ontdekt dat de lang geaccepteerde, afgekondigde snelheidslimiet voor magnetisatie-omkering misschien niet zo in steen gebeiteld is als werd gedacht. Over het vinden van orde in chaos.

Bezoekadres

Toernooiveld 7
6525 ED Nijmegen

Contact

Neem contact op met ons via onderstaande informatie, of volg ons op Twitter of Linkedin.

+31 24 365 25 25