Annelies Wiggers aan het woord

Co-creatiemanager Annelies Wiggers
Het is tijd om gewoon te beginnen. Aan de slag!
Naam
Annelies Wiggers

Annelies Wiggers was directeur van Stichting Pas en van stichting CLC Arnhem PO. Ze werkt sinds 1 januari 2023 voor NOLAI als manager co-creatie en focust op de vragen die rondom AI leven bij po-scholen in Nederland. Hoe ervaart Annelies haar nieuwe plek?

Unieke positie

Annelies: “NOLAI heeft direct bij de start al zo’n mooi uitgangspunt: wat is er nodig in onderwijs, wat kan je al, wat weet je al, en waarin kan AI van toegevoegde waarde zijn. Het is uniek neergezet en dat gaat het verschil maken in onderwijs. Verschillende krachtenvelden komen hier samen op precies het goede moment. Want het kan niet meer zo in onderwijs, er moet iets gebeuren! Waar vinden we de mensen, waar bereiden we leerlingen op voor? Het zijn grote en complexe vraagstukken.”

Samen weten we meer

Annelies: “Wat een rijkdom is het dan als je hierin samen kunt optrekken, als onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samenkomen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we alles al in huis hebben om de oplossingen te vinden. Wat mij betreft gaat het om ontsluiten en verbinden, van kennis en van mensen. En dat is niet eenvoudig en keihard werken realiseer ik me ook. Teleurstellingen zullen er komen, in resultaten bijvoorbeeld of in tempo. Maar grote vraagstukken vragen om lef, en om -ergens- beginnen. Ik wil nergens anders zijn op dit moment dan hier bij NOLAI!”

Over het team

Sinds de opening op 6 oktober 2022 is het team van NOLAI flink uitgebreid. Naast managers co-creatie zijn er ook wetenschappers, programmeurs en een communicatiespecialist geworven.