AI in onderwijs onderzoeken

Wetenschappers vanuit onderwijswetenschappen, lerarenopleidingen, psychologie, filosofie, sociologie, computerwetenschappen en AI zijn van begin tot eind betrokken bij de projecten op scholen. Dat levert snel veel en brede kennis op.

De kennis die we ontwikkelen delen we zo snel mogelijk. Hier vind je betrouwbare en eerlijke informatie over AI in onderwijs waar je mee verder kunt. 

Omslag referentiekader

Richting een gedeelde taal

We gaan er van uit dat de samenwerking tussen mens en machine vooral kansen biedt, mits de juiste wisselwerking wordt gevonden. De ontwikkelde kennis delen we met scholen en bedrijven. Dat vraagt om heldere uitgangspunten en een gedeelde taal. Jaarlijks publiceert NOLAI daarom een magazine AI in onderwijs. Hierin vind je steeds de actuele stand van zaken: wat weten we, wat kunnen we, en wat willen we met AI in ons onderwijs?

Wetenschappelijk programma

Het wetenschappelijk programma wordt gevormd en uitgevoerd door vijf wetenschappelijke focusgebieden. Bij ieder focusgebied zijn hoogleraren, PhD-kandidaten en postdocs betrokken. Ook is bij ieder een team een teacher in residence aangesloten. Zo blijven we met beide voeten op de grond staan en in verbinding met de onderwijspraktijk van alledag.

Onze focusgebieden

  • Pedagogiek-didactiek 
  • Opleiden en professionaliseren
  • Ethiek
  • AI technologie
  • Duurzame data

Wetenschappelijk directeur

Inge Molenaar is hoogleraar Onderwijs en Artificiële Intelligentie aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Download

Onderwijslab AI NOLAI

Het onderzoeksprogramma van NOLAI vormt de basis voor de ontwikkeling van het wetenschappelijke programma en de focusgebieden binnen NOLAI. Het
beschrijft onder andere de theoretische uitgangspunten, het perspectief van NOLAI op AI in onderwijs en de centrale onderzoeksthema’s.

Nationaal Onderwijslab AI

Houden we contact?  

We staan altijd open voor nieuwe wetenschappelijke samenwerkingen. Neem gerust contact op via nolai [at] ru.nl (nolai[at]ru[dot]nl). We sturen je graag geregeld een bericht over nieuwe bijeenkomsten, concepten, producten en meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

Zie ook: Over NOLAIProjecten | Samenwerken