Teacher in residence aan het werk
Teacher in residence aan het werk

Teachers in residence welkom

Ben jij leraar in speciaal, basis of voortgezet onderwijs en op zoek naar verdieping van je vak? Jouw kennis van de onderwijspraktijk is onmisbaar bij NOLAI. We zoeken altijd leraren die één dag in de week als teacher in residence willen bijdragen aan de innovatie van onderwijs. Durf jij uit je comfortzone te stappen?

Ben jij leraar in speciaal, basis of voortgezet onderwijs op één van onze partnerscholen en wil jij je lessen combineren met één dag werken in een wetenschappelijke omgeving? Word teacher in residence bij NOLAI, het nationale onderwijslab voor AI in po, vo en so.

Op donderdagen kom je naar de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar werk je samen met co-creatiemanagers en wetenschappers aan de voorbereiding en begeleiding van projecten door heel het land. Als leraar schakel jij als vanzelf tussen onderzoek en praktijk. Je taak bestaat uit drie onderdelen.

Drie taken...

 • Als lid van het co-creatieteam werk je nauw samen met onze co-creatiemanagers en help je mee om vragen over AI uit het onderwijs op te halen en te vertalen naar concrete projectvoorstellen. Ook na de start van een project op een school blijf je betrokken en heb je een sterk adviserende rol richting de co-creatiemanager en projectleider.
   
 • Als lid van het wetenschappelijk team schuif je aan bij één van de wetenschappelijke focusgebieden pedagogiek en didactiek, opleiden en professionaliseren, AI technologie, ethiek of duurzame data. Samen met hoogleraren, PhD-kandidaten en postdocs kijk je vanuit dit perspectief naar kansen en risico’s voor het onderwijs.
   
 • Tot slot werk je nauw samen met de staf aan communicatie om de opgedane kennis en ervaring actief te delen met leraren in heel Nederland. Waar ligt jouw voorkeur? Schrijf blogs, bezoek scholen of spreek op conferenties, wat jou past!

Ben jij die teacher in residence die we zoeken?

 • Je kunt en wilt op donderdagen fysiek aanwezig zijn bij NOLAI in Nijmegen.
 • Je werkt minimaal 5 jaar als leraar in het po, vo, so of vso.
 • Je weet ruwe vragen te vertalen naar concrete ideëen en concepten.
 • Je durft in een multi-disciplinair team je vakgebied te vertegenwoordigen.
 • Je bent een verbinder, met oog en respect voor verschillende perspectieven en belangen.
 • Je wilt investeren in, en bijdragen aan de innovatie van onderwijs
 • Je hebt humor en doorzettingsvermogen en bent communicatief sterk.
 • Je Engelse spreekvaardigheid is goed.

Gaan we kennismaken?

We horen graag van je! Stuur een e-mail met je motivatie en cv naar Kim Brandes: kim.brandes [at] ru.nl (kim[dot]brandes[at]ru[dot]nl). We nemen dan snel contact met je op voor een eventueel sollicitatiegesprek. We zullen je dan ook vragen een case uit te werken. Wordt vervolgd?

Nationaal Onderwijslab AI

Blijf op de hoogte 

We sturen je graag geregeld een bericht over het laatste nieuws, bijeenkomsten, concepten, producten en meer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief