Zoek in de site...

Prijswinnaars van 2015

Winnaressen Netwerk Vrouwelijke Hooglerarenprijs 2015

In 2015 reikte het Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren weer de Netwerk Vrouwelijke Hooglerarenprijs uit aan vrouwelijke wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Deze prijs is bedoeld voor de meest excellente vrouwelijke wetenschappers die maximaal vijf jaar geleden zijn gepromoveerd.

De jury heeft maar liefst 28 nominaties ontvangen. De jury heeft alle nominaties beoordeeld op vijf hoofdcriteria:
- wetenschappelijke output op onderzoek
- betrokkenheid bij het onderwijs
- maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten
- relevantie prijzen en beurzen
- internationale ervaring/ activiteiten

De winnaressen van de prijs in 2015 zijn:

Alfa
Daantje Meuwissen

Foto-Daantje MeeuwissenDaantje Meuwissen Meuwissen is een bevlogen kunsthistorica die een interdisciplinair palet aan methoden en technieken inschakelt in haar onderzoek. Uniek is dat zij als alfawetenschapper in haar onderzoek gebruik maakt van bèta-disciplines zoals materiaaltechnische analyses en röntgen. In het onderwijs is ze een zeer gepassioneerde docente met een enorme maatschappelijke betrokkenheid en inzet voor haar studenten.

Andere genomineerden waren: Liesbeth van der Grift, Tineke Snijders, Lila San Roque, Chantal Bax en Delphine Bellis.

Bèta
Francesca Vidotto

Francesca VidottoFrancesca Vidotto is werkzaam bij het IMAPP als onderzoeker in het vakgebied Theoretische Natuurkunde. Haar onderzoek behandelt de theorieën over quantum zwaartekracht. Daarin is ze op zoek naar een theorie die de kwantummechanica met de algemene relativiteitstheorie van Einstein van de zwaartekracht kan combineren. Tijdens haar promotieonderzoek heeft ze een nieuwe manier om de kwantummechanica te bestuderen ontwikkeld, waarmee een nieuwe ​​golffunctie van het universum beschreven kan worden. Dit maakt studies naar een diepgaandere beschrijving van het regime van het heelal mogelijk.

Andere genomineerden waren: Alexandra Silva, Anika Nagelkerke, Kim Bonger, Nadine Hauptman, Daniela Wilson, Wieteke Hoeijmakers

Gamma
Esther Rozendaal
esther_rozendaal-010Esther Rozendaal is universitair docent binnen het vakgebied communicatie wetenschap met als specialisatie: advertising literacy bij kinderen. Rozendaal is internationale expert op het gebied van advertising literacy gericht op de ontwikkeling en de rol van kennis van reclame effecten op kinderen. Haar onderzoeken zijn internationaal gepubliceerd in tijdschriften zoals Journal of Advertising en ze heeft hier vele internationale prijzen ontvangen. Rozendaal is een zeer bevlogen docente en heeft hiervoor erkenning gekregen middels de excellent teaching award.

Andere genomineerden waren: Berber Pas, Ruth van Holst, Kirstin Lemhofer, Esther Aerts, Barbara Muller

Medisch
Nicol Voermans
Voermans-Nicole-2Dr. Nicol Voermans is werkzaam als neuroloog met aandachtsgebeid neuromusculaire aandoeningen in het Radboudumc. Haar wetenschappelijke, klinische, sociale en persoonlijke kwaliteiten hebben ertoe geleid dat zij binnen enkele jaren na haar promotie binnen het Radboudumc, binnen het Spierziekten Centrum Nederland en ook internationaal is uitgegroeid tot een deskundige en vooraanstaande collega. Zij stimuleert studenten in het zoeken van buitenlandse centra voor hun wetenschappelijke stage en heeft de afgelopen jaren meerdere studenten intensief begeleid. Daarnaast is zij met enthousiasme en gedrevenheid co-promotor van viertal promovendi. We hebben hier dus te maken met een zeer veelzijdig en talentvol medisch specialist met een belangrijke functie als rolmodel voor vrouwelijke artsen.

Andere genomineerden waren: Loes van der Zanden, Marjolein van der Marck, Mangala Srivinas, Sita Vermeulen, Monique van der Voet, Janna Vrijsen, Hiske van Ravenstijn

De prijzen werden uitgereikt op 5 maart tijdens het congres Vrouwen in de Spotlight.