Zoek in de site...

Prijswinnaars van 2019

Tijdens het congres ‘Vrouwen in de Spotlight’ op 8 maart 2019 ontvingen vier vrouwelijke onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc de Radboud Netwerk Vrouwelijke Hooglerarenprijs 2019. De prijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor excellente vrouwelijke wetenschappers die maximaal vijf jaar geleden zijn gepromoveerd. De prijs heeft een waarde 1000 euro die vrij te besteden is.

De jury, bestaande uit Prof. dr. Han van Krieken, Prof. dr. Paula Fikkert, Prof. dr. Floris Rutjes en Prof. dr. Monique Leyenaar heeft maar liefst 35 nominaties ontvangen die allen van zeer hoge kwaliteit waren. Zij hebben deze nominaties beoordeeld op basis van vijf criteria:

  • wetenschappelijke output op onderzoek (beoordeeld op originaliteit, maatschappelijke relevantie, eigen bijdrage, kwaliteit en kwantiteit)
  • deelname aan het onderwijs
  • maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten
  • relevantie prijzen en beurzen
  • internationale ervaring en activiteiten

bb_0803_2019_55

V.l.n.r.:  Dr. Yvonne Engels nam de prijs in ontvangst voor Rianne van Boekel, Dr. Kobie van Krieken, Dr. Lotte Krabbenborg, Dr. Stéfanie André, Prof. Dr . Han van Krieken, Prof dr. Monique Leyenaar

Het was ook dit jaar opvallend dat een aantal genomineerden een grote maatschappelijke betrokkenheid toont in de extra activiteiten die zij naast hun onderzoek en onderwijs doen. Zij vertalen niet alleen hun onderzoeksresultaten op een creatieve en inspirerende wijze naar een groter publiek, maar zijn ook betrokken in allerlei samenwerkingsverbanden binnen en buiten de academische gemeenschap. Per wetenschapsgebied heeft de jury een prijs uitgereikt aan de volgende vier winnaressen:

Categorie Alfa: Dr. Kobie van Krieken, Postdoc onderzoeker, Communicatie- en Informatiewetenschappen / Centre for Language Studies, Faculteit der Letteren

Categorie Bèta: Dr. Lotte Krabbenborg, Universitair docent bij Institute for Science in Society, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Categorie Gamma: Dr. Stéfanie André, Universitair docent, afdeling sociologie Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Categorie Medisch: RN Rianne van Boekel, Onderzoeker, afdeling Anesthesiologie Pijn en Palliatieve Geneeskunde, Radboudumc

Voor meer informatie kun je terecht bij Jeannette Heldens (j.heldens@dpo.ru.nl) en op www.ru.nl/nvh.