Zoek in de site...

Yvonne Hartman

Yvonne HartmanYvonne ontwierp zelf haar promotie onderzoek, dat gaat over de de invloed van zittend gedrag op de gezondheid van patiënten met cardiovasculaire risicofactoren. Het onderzoek richt zich (o.m.) over de impact van zittend gedrag bij patiënten met cardiovasculaire risicofactoren en probeerde de vraag te beantwoorden hoe dit te voorkomen.

Haar wetenschappelijke werk bestrijkt het hele spectrum van biomedisch onderzoek: van molecuul tot mens tot populatie. Een van de innovatieve benaderingen van dit project wordt geïllustreerd door de ontwikkeling van een zitloze interventie in co-creatie met patiënten met hart- en vaatziekten. Deze interventie is een van de eerste ter wereld die het zitgedrag succesvol vermindert en is geschikt voor gebruik in de dagelijkse praktijk, voor alle soorten patiënten met chronische ziekten.

Ook als postdoc onderzoekt Yvonne verschillende projecten op het gebied van fysieke activiteit en cardiovasculaire gezondheid, zoals de klinische studie naar een beweeg- en dieetinterventie bij ovariumkankerpatiënten en is ze de projectleider van de fysiologische metingen in de Healthy Brain Study.

Daarnaast adviseert Yvonne ook de gemeente Rheden over hun nieuwe zwembad en de mogelijkheden om een bijbehorend beweeg- en gezondheidsverbeteringsprogramma te starten en is zij onlangs een samenwerking gestart met 11 gemeenten in Nederland (o.a. Nijmegen, Leiden en Hilversum) als onderdeel van het programma Space2Move. Dit project heeft tot doel de gebouwde omgeving te verbeteren om een actiever leven en daarmee een betere gezondheid te ondersteunen.