Eerste foto van Sagittarius A*, het zwarte gat in de Melkweg

Onderzoek aan de Radboud Universiteit

Ontdek meer over het onderzoek van de Radboud Universiteit, en hoe we willen bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Persvoorlichting

Ben je een journalist met vragen over het onderzoek van de Radboud Universiteit? Neem contact op met het team persvoorlichting & wetenschapscommunicatie.

Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie
CCTV camera's op gebouw

Thema: privacy en big data

Organisaties verzamelen persoonsgegevens van ons allemaal. Wat zijn de risico’s?

Privacy-onderzoek
Mensen demonstreren voor gelijke samenleving.

Thema: Diversiteit

Hoe zorgen we voor een inclusieve samenleving waar toch iedereen zichzelf kan zijn?

Bekijk de themapagina
Het uitgave van de strategie van de Radboud Universiteit

Een significante impact

De Radboud Universiteit wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Onze samenleving staat voor complexe uitdagingen die vragen om interdisciplinaire samenwerking. Daarom kiest de Radboud Universiteit nadrukkelijk voor sterke disciplines in de breedte en samenwerking tussen de disciplines.

Lees onze strategie

Uitgelichte projecten

 • De Ooijpolder

  Living Lab Ooijpolder

  In de Ooijpolder in Gelderland is de afgelopen jaren geëxperimenteerd met vernieuwende vormen van biodiversiteitsherstel. In het Living Lab wordt onderzocht hoe de bestaande pilots en initiatieven de biodiversiteit in de Ooijpolder hebben verbeterd.

 • Apple Watch met gezondheidsdata

  Digital Good

  Technologiebedrijven zoals Google, Apple en Amazon hebben het domein van gezondheid en medicijnen betreden. Dit ‘Digital Good’-project verkent de ethische en maatschappelijke uitdagingen die horen bij deze ‘Googlificatie van gezondheidsonderzoek’.

 • Kinderen spelen volleyball

  VMBO Sportlab

  Een consortium met jongeren, praktijkprofessionals en onderzoekers levert kennis op over hoe de beweeg- en sportparticipatie van de leerlingen in het vmbo duurzaam vergroot kan worden zodat ze op latere leeftijd actief blijven

Ontdek meer onderzoeksprojecten

Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie

Het team Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie is de link voor journalisten die op zoek zijn naar informatie of naar deskundigen die tekst en uitleg kunnen geven bij de actualiteit. Ook zijn we bereikbaar voor meer informatie over lopend onderzoek, promoties of oraties, of andere vragen rond onderzoek van de Radboud Universiteit.

024-361 6000