Bronnen zoeken, verwerken en vermelden

Bekijk de hand-outs, literatuur en websites om je te helpen met het zoeken, verwerken en vermelden van bronnen in je profielwerkstuk.

Studenten die studeren in de Universiteitsbibliotheek

De universiteitsbibliotheek

Het vinden van goede literatuur is belangrijk voor het laten slagen van een profielwerkstuk. Via de bibliotheek van de Radboud Universiteit kun je toegang krijgen tot allerlei wetenschappelijke bronnen.

De Universiteitsbibliotheek (UB) vormt een bron van wetenschappelijke informatie. Om boeken of tijdschrift(artikelen) over je onderwerp in te zien, zul je bij de UB langs moeten komen. Met een guest account krijg je toegang tot de PC’s en daarmee tot de zoeksystemen en elektronische tijdschriftdatabases die je bijvoorbeeld op Google Scholar vaak tegenkomt. Boeken lenen is alleen mogelijk door een lenerspas te kopen, maar je kunt ook relevante passages kopiëren en artikelen printen.

  • Een guest account vraag je aan bij de portier van de UB. Je hebt hiervoor een geldig legitimatiebewijs nodig.
  • Bij de portier kun je ook een betaalkaart (Péage-pas) krijgen om te printen en te kopiëren. Achteraf betaal je de kosten die je hebt gemaakt via pin.
  • Als je boeken uit het magazijn nodig hebt, kun je een dagpas aanvragen bij de Servicebalie.

Met vragen over zoeksystemen, tijdschriftdatabases en andere zaken die met de UB te maken hebben, kun je terecht bij onze online librarian.

Literatuurstudie: Hoe doe je dat, en hoe gebruik je jouw bronnen?

Meer weten?

Literatuur

  • Ackermann, M., Osseweijer, E., Schmidt, H., Molen, H. van der & Wal, E. van der (2012). Zelf leren schrijven. Den Haag: Boom Lemma.
  • Jong, J. de (2011). Handboek academisch schrijven: In stappen naar een essay, paper of scriptie. Bussum: Coutinho.
  • Schoordijk, F. & Goosen, M. (2014). Basisvaardigheden Academisch Schrijven.  Bussum: Couthino.

Websites