Handen met praatwolkjes

Communicatie, taal en (sociale) media

Communicatie, taal, en (sociale) media veranderen voortdurend met de tijd mee, waardoor er talloze actuele onderwerpen beschikbaar zijn voor je profielwerkstuk.

Artikelen van onze onderzoekers

Boek komt tot leven

Gebrek aan visuele beeldvorming leidt niet tot minder plezier in lezen

Cognitiewetenschapper Laura Speed en haar collega’s ontdekten in een eerste onderzoek naar lezen door mensen met zogenoemde afantasie dat zij niet minder plezier hebben in lezen, maar wel minder betrokken raken bij een verhaal.

Arts zet vaccinatie

‘Wél gezond’ is beter dan ‘níet ziek’ in vaccinatievoorlichting

Nieuw onderzoek van de Radboud Universiteit laat zien dat het kan helpen om bij vaccinatievoorlichting te focussen op wat er wél gebeurt, in plaats van op wat er níet gebeurt.

Vrouw leest een boek op de bank

Verdiep je empathie door meer en vaker te lezen!

Regelmatig verhalen lezen zorgt ervoor dat sociaal-cognitieve vaardigheden – zoals empathie – sterker worden, bij zowel kinderen als volwassenen. En dat zorgt er weer voor dat we ons tijdens het lezen beter en sneller kunnen inleven in personages.

Interessant onderwerp?

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Hoe zet je communicatie effectief in bij het zakendoen met internationale bedrijven? Hoe lanceer je een reclamecampagne in verschillende landen? Dit zijn vragen waarmee je tijdens de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de slag gaat

Communicatiewetenschap

Media zijn overal en altijd aanwezig, snelle ontwikkelingen op dit gebied vragen om expertise. Wij leren je hoe media ingezet worden om mensen te informeren, beïnvloeden en entertainen. Word jij de communicatieprofessional die de wereld nodig heeft?

International Business Communication

Organisations are going global, which calls for communication advisors with a keen eye for intercultural communication and a talent for foreign languages, such as English, French, German and Spanish.

Nederlandse Taal en Cultuur

Tijdens de bachelor Nederlandse Taal en Cultuur bestudeer je Nederlandse literatuur van vroeger en van nu. Daarnaast analyseer je vraagstukken op het gebied van taalverwerving, leer je teksten analyseren en ontwikkel je goede schrijfvaardigheden.

Taalwetenschap

Hoe zit taal in elkaar? De bachelor Taalwetenschap richt zich op onderwerpen als taalverwerving, meertaligheid, spraakstoornissen en de werking van taal in de hersenen.

Alle bachelors

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag