De toekomst van technologie is een kruisbestuiving van culturen
De toekomst van technologie is een kruisbestuiving van culturen

Cultuur en samenleving

Ben je geïnteresseerd in culturele en sociale vraagstukken? We hebben een aantal mogelijke onderwerpen voor je profielwerkstuk op een rij gezet. Of laat je inspireren door relevante artikelen van onze onderzoekers.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

 • Algemene Cultuurwetenschappen

  Ben jij benieuwd naar het grotere plaatje? Wil je een kunstwerk bekijken in de context van de tijd, cultuur en samenleving, en er verschillende hedendaagse kritische perspectieven op loslaten? Dan is Algemene Cultuurwetenschappen iets voor jou!

 • Arts and Culture Studies

  Heb je een passie voor cultuur? Sta jij vooraan in de rij bij muziekfestivals, theatervoorstellingen en in de bioscoop? Ben je klaar om deel te nemen aan het sociale en politieke debat over kunst? Dan is Arts and Culture Studies wellicht iets voor jou.

 • Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

  In de bacheloropleiding CAOS bestudeer je culturele diversiteit en sociale ongelijkheid. Dichtbij én ver weg. Wil jij mensen met een andere sociale en culturele achtergrond vanuit hun perspectief begrijpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

 • Sociologie

  Vraag jij je wel eens af hoe groot de ongelijkheid in Nederland is? Of hoe het gaat met de integratie van nieuwe Nederlanders? Bij de opleiding Sociologie leer je hoe de maatschappij in elkaar steekt, verandert en waardoor dat komt.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Speciale editie over negentiende-eeuwse interstitiële ruimten door Frederik Van Dam en Chris Louttit

Op 21 februari is een speciale editie van het European Journal of English Studies gepubliceerd over negentiende-eeuwse interstitiële ruimten.

Bijbel met evangelie

‘Het Evangelisme’ bestaat niet

Door de demografische verschillen binnen religieuze groepen in kaart te brengen, kunnen we een meer genuanceerd begrip ontwikkelen van geloofsbeleving en de rol van religie in de samenleving.

Eric Moormann

Uitreiking Sartonmedaille voor Eric Moormann

Op 22 februari ontvangt prof. dr. Eric Moormann een Sartonmedaille van het Sartoncomité van de Universiteit Gent in het atrium van de faculteitsbibliotheek.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag