Digitaliseren van vingerafdrukken

Hoe wordt een lijnenpatroon op je vinger omgezet naar een formaat waar een computer iets mee kan? Hoe vindt een computer de kenmerken die een vingerafdruk uniek maken? Onderzoek deze technologie en haar implementaties in je profielwerkstuk.

Rik Harink heeft in zijn profielwerkstuk onderzoek gedaan naar het digitaliseren van vingerafdrukken. Hoe wordt een lijnenpatroon op je vinger omgezet naar een formaat waar een computer iets mee kan? Hoe vindt een computer de kenmerken die een vingerafdruk uniek maken? Op welke manier vergelijkt software vingerafdrukken met elkaar? Rik heeft een Computer Vision algorithme gemaakt waarmee hij personen kan identificeren dmv vingerafdrukken.

Interessante vragen

  • Welke biometrische eigenschappen zijn er allemaal? (hint: veel meer dan je denkt) Hoe worden deze zoal gebruikt? Wat zijn de nadelen van biometrische eigenschappen gebruiken als identificatie/authenticatie?
  • Hoe kan een persoon geidentificeerd worden aan de hand van zijn of haar iris? Maak zelf een systeem dat dit kan doen.
  • Hoe kun je een (veiligheids)systeem gebaseerd op biometrische data foppen. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning om je telefoon te unlocken.

Literatuursuggesties