Map of the world and skyscrapers
Map of the world and skyscrapers

Economie, bedrijf en marketing

Verken interessante profielwerkstukonderwerpen binnen het thema Economie, bedrijf en marketing. Vind inspiratie voor jouw profielwerkstuk en duik in de boeiende wereld van economische en zakelijke thema's.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

 • Bedrijfskunde

  Hoe kunnen organisaties staande blijven in een continu veranderende omgeving? Hoe kunnen menselijke interacties geoptimaliseerd worden om de sociale en economische waarde van bedrijven te vergroten? Ontdek het in de Bachelor Bedrijfskunde.

 • Business Administration (in English)

  Bij Business Administration krijg je inzicht in hoe bedrijven werken en hoe ze omgaan met interne en externe veranderingen. Je leert onderzoek te doen naar verbeterpunten in corporate management en naar de effecten van markten op bedrijven.

 • Economie en Bedrijfseconomie

  Hoe kunnen we CO2-uitstoot verminderen zonder de welvaart van de samenleving of de winstgevendheid van bedrijven te schaden? Hoe maken individuen en organisaties bepaalde keuzes en is er ruimte voor verbetering? In de opleiding Economie en Bedrijfseconomie leer je complexe economische situaties en

 • Economics and Business Economics (in English)

  Ben je geïnteresseerd in financieel management, wisselkoersen en de wereldeconomie? Dan is Economics and Business Economics misschien iets voor jou. Je houdt je niet alleen met cijfers bezig, maar ook met psychologie, sociologie en politiek.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Fotograaf: Jeroen Bruggeman

Een antropologische kijk op ondernemersgedrag

Antropoloog Joost Beuving geeft met zijn recent verschenen boek nieuwe inzichten in ondernemersgedrag. Dat gedrag vertoont over de hele wereld opvallende gelijkenissen, zo blijkt uit Beuvings jarenlange studies in onder andere Griekenland, West...

Diverse groep mensen van de rug gefotografeerd

'Geld maakt wit': waarom mensen vaker van etniciteit wisselen

Gedurende je leven meermaals van etniciteit wisselen: voor miljoenen mensen wereldwijd is het helemaal niet zo absurd. Etniciteit is voor hen niet een rigide begrip, maar iets dat verandert naar mate van hoe je plek in de samenleving verandert.

Nora Lohmeyer

'We moeten voorbij de grenzen van de dominante marktlogica gaan denken’

Onderzoek door universitair docent Nora Lohmeyer wijst erop dat multinationals in staat zijn om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag