Help, de insecten verdwijnen!
Help, de insecten verdwijnen!

Evolutionaire processen

Ben je gefascineerd door evolutie, het menselijk brein, genetica en ecologie? Schrijf je profielwerkstuk binnen dit thema en doe inspiratie op met de onderwerpen en artikelen die we voor je hebben klaargezet.

Onderwerpen profielwerkstuk

Inspiratie nodig voor het bedenken van een onderwerp voor je profielwerkstuk? Wij hebben alvast een overzicht met ideeën voor je klaargezet met mogelijke onderzoeksvragen en literatuur die je kunt raadplegen.

Activiteiten voor leerlingen

Radboud Pre-University College (PUC) organiseert inhoudelijke activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen. Hieronder zie je het aanbod van masterclasses en seminars.

 • Anatomie & Embryologie

  Het PUC of Science organiseert deze masterclass voor nieuwsgierige en enthousiaste vwo-leerlingen biologie die meer willen weten over anatomie en embryologie.

 • Bioinformatica

  Bioinformatica wordt onder andere ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Tijdens deze masterclass ga je op de computer aan de slag met verschillende bioinformatische tools.

 • Onderzoek & PWS: kruip in de huid van een wetenschapper

  Ben je nieuwsgierig naar het leven van een jonge wetenschapper die werkt met levende organismen? En zou je graag jouw eigen PWS-experimenten of ideeën willen bespreken met onderzoekers van de universiteit? Sluit dan aan bij deze online masterclass!

 • Wroeten in het brein

  Heb je altijd al willen weten hoe het brein werkt? Ben je benieuwd wat er zoal aan hersenonderzoek in Nijmegen gebeurt? Ben je niet bang om zelf letterlijk in het brein te wroeten? Kom dan naar onze masterclass 'Wroeten in het Brein'.

Bekijk alle masterclasses en seminars

Artikelen van onze onderzoekers

Twee duiven

Natuur alleen in het bos? Luister eens naar de vogeltjes in je buurt

Onderzoek van Radboudwetenschappers toont aan dat dagelijkse, korte oefeningen al kunnen bijdragen aan een sterker gevoel van verbondenheid met de natuur.

Boek komt tot leven

Gebrek aan visuele beeldvorming leidt niet tot minder plezier in lezen

Cognitiewetenschapper Laura Speed en haar collega’s ontdekten in een eerste onderzoek naar lezen door mensen met zogenoemde afantasie dat zij niet minder plezier hebben in lezen, maar wel minder betrokken raken bij een verhaal.

Hersenonderzoek

Musks chip is indrukwekkend, maar het kan ook zonder

In het Data-Driven Neurotechnology Lab aan de Radboud Universiteit werken onderzoekers aan manieren waarop we, zonder onze spieren te gebruiken, toch op de wereld om ons heen kunnen reageren.

Interessant onderwerp?

 

Misschien is deze bacheloropleiding wel iets voor jou.

Biologie

Wil jij weten hoe klimaatverandering biodiversiteit verandert? Gefascineerd door evolutie, het menselijk brein, genetica, de opsporing en behandeling van ziektes, en ecologie? Dan is de Engelstalige bacheloropleiding Biologie precies wat je zoekt.

Aanmelddeadline: 15 januari

Alle bachelors

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Science helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag