Concept van cyberveiligheid, inloggegevens en wachtwoord van de gebruiker, persoonlijke gegevens van de gebruiker veilig houden, codering, veilige internettoegang, cyberveiligheid.
Concept van cyberveiligheid, inloggegevens en wachtwoord van de gebruiker, persoonlijke gegevens van de gebruiker veilig houden, codering, veilige internettoegang, cyberveiligheid.

Informatica en digitale veiligheid

Kun je je het leven voorstellen zonder je smartphone of internet? Of zonder sociale media, Netflix, Spotify en online winkelen? Hoe zit het eigenlijke met jouw digitale veiligheid? Doe zelf onderzoek naar dit thema in je profielwerkstuk.

Onderwerpen profielwerkstuk

Inspiratie nodig voor het bedenken van een onderwerp voor je profielwerkstuk? Wij hebben alvast een overzicht met ideeën voor je klaargezet met mogelijke onderzoeksvragen en literatuur die je kunt raadplegen.

Activiteiten voor leerlingen

Radboud Pre-University College (PUC) organiseert inhoudelijke activiteiten voor bovenbouw vwo-leerlingen. Hieronder zie je het aanbod van masterclasses en seminars.

  • Cyber Security

    Hoe kun je je wapenen tegen kwaadwillende hackers, die je digitale technologie proberen te ontwrichten? Leer het in de Cyber Security seminar voor vwo-leerlingen!

  • Neurale netwerken

    Ben je nieuwsgierig naar de werking van neurale netwerken? Na deze seminar ben je in staat om je eigen neurale netwerken te ontwerpen en toe te passen in Python. Je leert hoe je deze netwerken kunt trainen om complexe problemen op te lossen.

  • Programmeren in Python

    Python is een van de meest populaire talen om in te programmeren. In deze seminarreeks leer je Python te gebruiken en toe te passen.

Bekijk alle masterclasses en seminars

Artikelen van onze onderzoekers

Google Nest thermostaat

Privacykeuzes slimme meters hebben nog decennia gevolgen

De slimme meter is gemeengoed in Nederland: het overgrote deel van de huishoudens heeft er inmiddels een in de meterkast hangen. Daar zijn ook risico's aan verbonden, waarschuwt Pol Van Aubel, die vandaag promoveert.

Onderzoek naar privacy en cybersecurity

Cyberwet verruimt handelingsmogelijkheden voor de AIVD en de MIVD, verzwaart het toezicht

Binnenkort zal de Tweede Kamer zich buigen over de ‘Cyberwet’. Die wet biedt de AIVD en MIVD meer mogelijkheden om bijvoorbeeld het internetverkeer af te tappen, schrijft jurist Rowin Jansen in het Nederlands Juristenblad.

Portret van Frederik Zuiderveen Borgesius

‘Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie’

Algoritmes veroorzaken steeds meer digitale discriminatie, en daarvoor is onvoldoende bescherming in het Nederlands recht. Dat betoogt Frederik Zuiderveen Borgesius, hoogleraar ICT en recht aan de Radboud Universiteit, op 28 september in zijn oratie.

Interessant onderwerp?

 

Misschien is deze bacheloropleiding wel iets voor jou.

Computing Science (Informatica)

Informatica heeft ons leven drastisch veranderd. Stel je eens een leven voor zonder smartphone, laptop of internet. In deze opleiding leer je maatschappelijke problemen op te lossen door slimme en veilige digitale hulpmiddelen te creëren.

Artificial Intelligence

Ben je geïnteresseerd in zowel menselijke cognitie als informatica? Wil jij de menselijke intelligentie ontrafelen en deze nabootsen in slimme computers en systemen? Dan is onze bacheloropleiding Artificial Intelligence echt iets voor jou!

Alle bachelors

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Science helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag