Politieke verandering vertaald in standbeelden van Romeinse keizers

Kunst, geschiedenis en klassieke oudheid

Van het analyseren van invloeden op moderne kunst tot het ontrafelen van mysteries uit de oudheid. Laat je inspireren voor jouw profielwerkstuk en duik in de wereld van kunst, geschiedenis en de klassieke oudheid.

Interessant onderwerp?

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

• Comparative European History

Wil je begrijpen hoe het verleden de wereld waarin je leeft heeft gevormd? Wil je kritisch nadenken over jouw plaats in de samenleving, in relatie tot andere delen van Europa en daarbuiten? Dan is Comparative European History echt iets voor jou.

• Geschiedenis

Ben jij geïnteresseerd in het verleden? Wil jij ontdekken hoe maatschappelijke ontwikkelingen ons beeld van dit verleden kleuren? En kijk jij graag met een kritische blik naar gebeurtenissen? Dan is Geschiedenis studeren iets voor jou!

• Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Wel eens een Romein of Griek uit de oudheid ontmoet? Allicht niet in levenden lijve, maar de klassieke wereld is nog altijd belangrijk. Hoe dat komt, en waar dat allemaal zichtbaar is, onderzoek je in de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

• Kunstgeschiedenis

Bij de opleiding Kunstgeschiedenis bestudeer je kunst vanuit de historische context en actuele vraagstukken over bezit, erfgoed en identiteit. Je analyseert kunst van de oudheid tot het heden, zowel in Europa als bijvoorbeeld in Azië en Amerika.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Paleis van Daendels

Ontbinding 'vooruitstrevend' hooggerechtshof Nederlands-Indië in 1901 biedt lessen voor nu

In 1901 stemde de Tweede Kamer in met de ontbinding van het Hooggerechtshof in Nederlands-Indië: een opmerkelijke inmenging van de politiek in koloniale rechtspraak. Des te frappanter is dat de Grondwet niets regelt over opheffen van rechtscolleges.

Speciale editie over negentiende-eeuwse interstitiële ruimten door Frederik Van Dam en Chris Louttit

Op 21 februari is een speciale editie van het European Journal of English Studies gepubliceerd over negentiende-eeuwse interstitiële ruimten.

Eric Moormann

Uitreiking Sartonmedaille voor Eric Moormann

Op 22 februari ontvangt prof. dr. Eric Moormann een Sartonmedaille van het Sartoncomité van de Universiteit Gent in het atrium van de faculteitsbibliotheek.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag