Man met een wit vel papier in handen met twee gezichten en drukke straat op achtergrond. Concept gesplitste persoonlijkheid, bipolaire psychische stoornis.
Man met een wit vel papier in handen met twee gezichten en drukke straat op achtergrond. Concept gesplitste persoonlijkheid, bipolaire psychische stoornis.

Mens, gedrag en maatschappij

Verdiep je in het gedrag van de mens in de maatschappij en als individu. Doe inspiratie op voor je profielwerkstuk binnen dit thema met onze voorbeeldonderwerpen en artikelen.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

Psychologie

Hoe kies je je vrienden en andere relaties? Waarom is stoppen met gamen of snacken niet makkelijk? Wat motiveert jou in studie of sport? Verwonder jij je vaak over het gedrag van jezelf en dat van anderen? Dan is Psychologie studeren iets voor jou!

Psychology

Hoe kies je je vrienden en relaties? Waarom is stoppen met gamen of snacken niet eenvoudig? Wat motiveert jou in studie of sport? Verwonder jij je vaak over het gedrag van jezelf en dat van anderen? Dan is Psychologie studeren iets voor jou!

Pedagogische Wetenschappen

Heb jij een kritische en frisse blik en wil je iets betekenen voor kinderen en jongeren op school en thuis? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van pedagogiek en ontdek Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen!

Pedagogische Wetenschappen (ALPO-traject)

Wil je graag leren hoe kinderen zich ontwikkelen én tegelijkertijd leren hoe je als leerkracht op een basisschool kan lesgeven? Dat kan met het ALPO-traject van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs

Wil jij basisschoolleerkracht worden en lesgeven op basis van wetenschappelijke inzichten? Dan is de bachelor Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs iets voor jou!

Sociologie

Vraag jij je wel eens af hoe groot de ongelijkheid in Nederland is? Of hoe het gaat met de integratie van nieuwe Nederlanders? Bij de opleiding Sociologie leer je hoe de maatschappij in elkaar steekt, verandert en waardoor dat komt.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Bijbel met evangelie

‘Het Evangelisme’ bestaat niet

Door de demografische verschillen binnen religieuze groepen in kaart te brengen, kunnen we een meer genuanceerd begrip ontwikkelen van geloofsbeleving en de rol van religie in de samenleving.

Twee duiven

Natuur alleen in het bos? Luister eens naar de vogeltjes in je buurt

Onderzoek van Radboudwetenschappers toont aan dat dagelijkse, korte oefeningen al kunnen bijdragen aan een sterker gevoel van verbondenheid met de natuur.

Plantje groeit tussen steen

Van intuïtie naar methode: succesvolle werkwijze in de zorg krijgt wetenschappelijke basis

Een behandelmethode die in de zorg al jaren het ene na het andere succes boekt, maar tot nu toe nog niet het podium vond, heeft met het promotieonderzoek van Carine Heijligers en Sonja Graafstal een stevige wetenschappelijke onderbouwing gekregen.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag