Een meer in de vorm van de continenten van de wereld midden in de ongerepte natuur. Een metafoor voor ecologisch reizen, natuurbehoud, klimaatverandering, opwarming van de aarde en de kwetsbaarheid van de natuur.
Een meer in de vorm van de continenten van de wereld midden in de ongerepte natuur. Een metafoor voor ecologisch reizen, natuurbehoud, klimaatverandering, opwarming van de aarde en de kwetsbaarheid van de natuur.

Milieu, ecosystemen en aarde

Verken het thema Milieu, ecosystemen en aarde voor je profielwerkstuk. Laat je inspireren door de onderwerpen en artikelen die we op een rijtje hebben gezet en duik voor je werkstuk in de boeiende wereld van natuur en stedelijke omgevingen.

Interessant onderwerp?

 

Misschien is deze bacheloropleiding wel iets voor jou.

  • Geografie, Planologie en Milieu

    Bij Geografie, Planologie en Milieu leer je over uiteenlopende onderwerpen zoals geopolitiek en grenzen (geografie), energietransitie, duurzame samenleving en oplossingen (milieu) en smart cities, mobiliteitsstromen en visievorming (planologie).

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Environmental law

Wat zijn de gevolgen van een sociaal-ecocentrische benadering van het strafrecht om duurzaamheidsafspraken af te dwingen?

Universitair hoofddocent Strafrecht Sjarai Lestrade verkende de mogelijkheid voor een sociaal-ecocentrisch strafrechtstelsel. Zij deed dat in een themanummer van Delikt & Delinkwent over de mogelijke modernisering van het Wetboek van Strafrecht.

Twee duiven

Natuur alleen in het bos? Luister eens naar de vogeltjes in je buurt

Onderzoek van Radboudwetenschappers toont aan dat dagelijkse, korte oefeningen al kunnen bijdragen aan een sterker gevoel van verbondenheid met de natuur.

schoorstenen met rook, luchtvervuiling

Zeven ton subsidie om stikstofdioxide beter in beeld te krijgen met GELSONDE

Stikstofdioxide is een gas dat een groot aandeel heeft in de stikstofneerslag en dat moeilijk meetbaar is. Daar kan verandering in komen door het project GELSONDE waarin Radboud-wetenschappers samenwerken met KNMI en SensorSense.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag