Het geheugen van de politiek viert zijn vijftigste verjaardag
Het geheugen van de politiek viert zijn vijftigste verjaardag

Politiek, bestuur en beleid

Duik in het thema Politiek, bestuur en beleid voor je profielwerkstuk. Onderzoek hoe beslissingen worden genomen of ontdek de basis van politieke processen en beleidsvorming. Of het nu gaat om lokale overheden of internationale relaties, bekijk de onderwerpen en artikelen uit de wereld van politiek en beleid.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

Bestuurskunde

Klimaat. Woningmarkt. Armoede. Met Bestuurskunde leer je maatschappelijke vraagstukken kritisch bekijken en analyseren: wat is de rol van beleid, bestuur en organisatie in dit soort vraagstukken? En je leert hoe het anders kan, zodat jij écht impact hebt in de wereld van morgen.

Philosophy, Politics and Society

In de masterspecialisatie Philosophy, Politics and Society houd je je vooral bezig met hedendaagse filosofische discussies op het gebied van politiek, wetenschap en ecologie. Gaan politici en wetenschappers de ecologische crisis oplossen?

Politicologie

Politicologen onderzoeken hoe mensen hun samenleving organiseren. Ze bestuderen machtsrelaties, internationale en binnenlandse conflicten, en ontwikkelingen zoals populisme, klimaatactivisme en polarisatie. Ontdek wie de macht in handen heeft en hoe de politieke verhoudingen zijn op nationaal, Europees én internationaal niveau.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Paleis van Daendels

Ontbinding 'vooruitstrevend' hooggerechtshof Nederlands-Indië in 1901 biedt lessen voor nu

In 1901 stemde de Tweede Kamer in met de ontbinding van het Hooggerechtshof in Nederlands-Indië: een opmerkelijke inmenging van de politiek in koloniale rechtspraak. Des te frappanter is dat de Grondwet niets regelt over opheffen van rechtscolleges.

Gemeentehuis

Integriteit van burgemeesters en raadsleden soms lastig te toetsen

Van burgemeesters, raadsleden en andere ambtsdragers verwachten we dat ze integer en onafhankelijk handelen: daarvoor zijn zelfs verschillende regels vastgelegd in de wet. Maar hoe toetsen we integriteit, en hoeveel bescherming biedt de wet?

Rickshaw in Dhaka

Hoe het koloniale verleden de moderne stedelijke identiteit van Dhaka vormt

Antropoloog en Radboud onderzoeker Annemiek Prins geeft aan dat het koloniale verleden (onbewust) nog altijd wereldwijd het beeld van de ‘moderne stad’ beïnvloedt. Om dat te illustreren deed ze meer dan 10 jaar onderzoek naar de riksja in Dhaka.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag