Het standbeeld van Justitie symbool, afbeelding concept juridisch recht concept
Het standbeeld van Justitie symbool, afbeelding concept juridisch recht concept

Rechten en criminologie

Onderzoek de fundamenten en complexiteit achter juridische systemen en criminaliteit. Of je nu geïnteresseerd bent in rechtspraak of criminologische vraagstukken, bekijk hier mogelijke onderwerpen voor je profielwerkstuk over recht en criminologie.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

European Law School

Onze wetgeving wordt beïnvloed door het recht van andere landen, de EU en het internationale recht. Bij European Law School leer je letterlijk over grenzen heen te kijken. Hoe draagt het Nederlandse recht bij aan internationale wetten, en andersom?

Notarieel Recht

Bij Notarieel Recht leer je mensen te adviseren bij belangrijke levensgebeurtenissen. Je helpt ze met het juridisch vastleggen van afspraken, bijvoorbeeld over het verdelen van een erfenis, het aangaan van een huwelijk of het kopen van een huis.

Recht en Economie

Wat verandert er juridisch gezien wanneer bedrijven uitgroeien tot grote multinationals? Welke wetten gelden er voor aandelen en cryptovaluta? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van economie.

Recht en Management

Wat voor invloed oefent de wet uit op het bedrijfsleven? En wat zijn de juridische haken en ogen aan organisatorische keuzes? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van bedrijfskunde.

Rechtsgeleerdheid

Tijdens de bachelor Rechtsgeleerdheid leer je wat mensen, bedrijven en instituten ten opzichte van elkaar mogen. Je verdiept je in wetten, je leert mensen te helpen om hun zaken juridisch goed te regelen en om te bemiddelen bij conflicten.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Paleis van Daendels

Ontbinding 'vooruitstrevend' hooggerechtshof Nederlands-Indië in 1901 biedt lessen voor nu

In 1901 stemde de Tweede Kamer in met de ontbinding van het Hooggerechtshof in Nederlands-Indië: een opmerkelijke inmenging van de politiek in koloniale rechtspraak. Des te frappanter is dat de Grondwet niets regelt over opheffen van rechtscolleges.

Environmental law

Wat zijn de gevolgen van een sociaal-ecocentrische benadering van het strafrecht om duurzaamheidsafspraken af te dwingen?

Universitair hoofddocent Strafrecht Sjarai Lestrade verkende de mogelijkheid voor een sociaal-ecocentrisch strafrechtstelsel. Zij deed dat in een themanummer van Delikt & Delinkwent over de mogelijke modernisering van het Wetboek van Strafrecht.

Gemeentehuis

Integriteit van burgemeesters en raadsleden soms lastig te toetsen

Van burgemeesters, raadsleden en andere ambtsdragers verwachten we dat ze integer en onafhankelijk handelen: daarvoor zijn zelfs verschillende regels vastgelegd in de wet. Maar hoe toetsen we integriteit, en hoeveel bescherming biedt de wet?

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag