interieur kerk
interieur kerk

Religie, ethiek en filosofie

Bekijk mogelijke onderwerpen en artikelen ter inspiratie voor je profielwerkstuk als je geïnteresseerd bent in religieuze thema's, ethische dilemma's of filosofische vraagstukken.

Onderwerpen profielwerkstuk

Inspiratie nodig voor het bedenken van een onderwerp voor je profielwerkstuk? Wij hebben alvast een overzicht met ideeën voor je klaargezet met mogelijke onderzoeksvragen en literatuur die je kunt raadplegen.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

 • Filosofie

  Tijdens de bachelorstudie Filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen leer je door de confrontatie met vele beroemde denkers gaandeweg je eigen positie beter kennen en begrijpen.

 • Islam, Politiek en Samenleving

  Wil je weten wat de superhelden of dansende derwisjen te maken hebben met de islam? Wat de rol is van islam in lokaal en nationaal beleid? Wil je kennis van het Arabisch opdoen om te leren van de historische bronnen van de islam? Zin in een veelzijdige studie met de mogelijkheid voor een verblijf in

 • Philosophy, Politics and Society

  In de masterspecialisatie Philosophy, Politics and Society houd je je vooral bezig met hedendaagse filosofische discussies op het gebied van politiek, wetenschap en ecologie. Gaan politici en wetenschappers de ecologische crisis oplossen?

 • Religie, Politiek en Samenleving

  Wil jij weten wat de rol is van religie in de komende kabinetsformatie? Waarom extreemrechts zich richt op het verbranden van de Koran? Of wat de populariteit van Marvel-films zegt over religie? Dan is Religie, Politiek en Samenleving iets voor jou.

 • Theologie

  Wat is écht belangrijk in het leven? Welke idealen willen we nastreven? Waardoor laten we ons inspireren? En wat betekent het om een zinvol leven te leiden? Als je dat interessant vindt, is Theologie studeren iets voor jou!

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

Bijbel met evangelie

‘Het Evangelisme’ bestaat niet

Door de demografische verschillen binnen religieuze groepen in kaart te brengen, kunnen we een meer genuanceerd begrip ontwikkelen van geloofsbeleving en de rol van religie in de samenleving.

Gemeentehuis

Integriteit van burgemeesters en raadsleden soms lastig te toetsen

Van burgemeesters, raadsleden en andere ambtsdragers verwachten we dat ze integer en onafhankelijk handelen: daarvoor zijn zelfs verschillende regels vastgelegd in de wet. Maar hoe toetsen we integriteit, en hoeveel bescherming biedt de wet?

Stemmen verkiezingen

Hoe onderzoek naar stemgedrag bijdraagt aan een genuanceerder beeld van islam

Door te begrijpen hoe moslims politiek participeren, kunnen we de de West-Europese beeldvorming van islam nuanceren.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag