Person jogging on stairs
Person jogging on stairs

Voeding, beweging en gezondheid

Vind je onderwerpen als voeding, beweging en gezondheid interessant? Schrijf je profielwerkstuk over dit thema en doe inspiratie op met onze aangeboden onderwerpen en artikelen.

Onderwerpen profielwerkstuk

Inspiratie nodig voor het bedenken van een onderwerp voor je profielwerkstuk? Wij hebben alvast een overzicht met ideeën voor je klaargezet met mogelijke onderzoeksvragen en literatuur die je kunt raadplegen.

Interessant onderwerp?

 

Misschien zijn deze bacheloropleidingen wel iets voor jou.

 • Biologie

  Wil jij weten hoe klimaatverandering biodiversiteit verandert? Gefascineerd door evolutie, het menselijk brein, genetica, de opsporing en behandeling van ziektes, en ecologie? Dan is de Engelstalige bacheloropleiding Biologie precies wat je zoekt.

  Aanmelddeadline: 15 januari

 • Biomedische Wetenschappen

  Gezondheidszorg is meer dan patiënten genezen. Biomedici willen ziektes begrijpen want pas dan kun je beter behandelen of voorkomen. Je bestudeert ziektes van molecuul tot populatie. Met jouw nieuwsgierigheid kun je de gezondheidszorg verbeteren.

 • Geneeskunde

  Centraal in het beroep van arts staat de zorg voor mensen. Tijdens de opleiding Geneeskunde word je opgeleid tot arts. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie zoals huisartsgeneeskunde, geriatrie, neurologie of heelkunde.

 • Moleculaire Levenswetenschappen

  Hoe kun je door meer kennis over moleculaire processen in gezonde mensen uiteindelijk ziektes bestrijden? En hoe kun je met moleculen iemand beter maken? Dat is waar de studie Molecular Life Sciences om draait.

 • Tandheelkunde

  Ons streven is: met zorg en kennis bijdragen aan gezondheid en levenskwaliteit. Je bekwaamt je in zowel technisch als sociaal opzicht. Aandacht voor de patiënt, waaronder kwetsbare patiëntgroepen, en het werken in teamverband spelen een grote rol.

Alle bachelors

Artikelen van onze onderzoekers

PIC-gel in petrischaaltje

Speciale gel zou kunnen helpen bij operatie na bekkenbodemverzakking

Twintig procent van de vrouwen die een operatie voor een bekkenbodemverzakking heeft gehad, moet opnieuw geopereerd worden. Met de synthetische PIC-gel (ontdekt aan de Radboud Universiteit) zou dat herstel wellicht verbeterd kunnen worden.

Plantje groeit tussen steen

Van intuïtie naar methode: succesvolle werkwijze in de zorg krijgt wetenschappelijke basis

Een behandelmethode die in de zorg al jaren het ene na het andere succes boekt, maar tot nu toe nog niet het podium vond, heeft met het promotieonderzoek van Carine Heijligers en Sonja Graafstal een stevige wetenschappelijke onderbouwing gekregen.

Man met stressbal in zijn hand

Vluchtelingen sneller aan het werk door preventieve zorg voor hun mentale gezondheid

De participatie van vluchtelingen blijft sterk achter bij die van andere migrantengroepen en autochtonen. Om bij deze groep voor een betere arbeidsmarktparticipatie te zorgen, moeten we ons ook richten op hun mentale gezondheid.

Hoe kunnen we je helpen?

Het Radboud Pre-University College of Society helpt je graag bij je profielwerkstuk. Check onze tips voor het schrijven van je profielwerkstuk of laat een vraag of verzoek aan ons achter.

Hulp bij profielwerkstuk

Stel je vraag