ARPH Dissertation Award voor Inge Stortenbeker

Inge Stortenbeker, onderzoeker bij het Centre for Language Studies (CLS), ontving onlangs de 2022 Dissertation Award van de Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH). Haar proefschrift, getiteld 'Language use in clinical interactions about medically unexplained symptoms', onderzoekt de communicatie tussen artsen en patiënten over onverklaarde klachten/symptomen.

Stortenbeker gebruikte zowel kwalitatieve als kwantitatieve methoden om te onderzoeken hoe het taalgebruik in deze consulten verschilt van het taalgebruik in consulten over medisch verklaarde klachten/symptomen. Uit haar onderzoek bleek dat er duidelijke verschillen zijn in taalgebruik en interacties tussen artsen en patiënten in deze consulten, die kunnen leiden tot verschillende uitkomsten voor de patiënt.

De ARPH prees Stortenbeker voor haar heldere en toegankelijke schrijfstijl en haar vermogen om verschillende onderzoeksmethoden te integreren. Ook prezen zij de relevantie en actualiteit van haar onderzoek, evenals de klinische relevantie ervan en de naleving van goede wetenschappelijke praktijken. Haar onderzoek zal naar verwachting bijdragen tot een beter begrip van de communicatie tussen artsen en patiënten over onverklaarde klachten/symptomen.

De ARPH is een wetenschappelijke vereniging die onderzoekers samenbrengt die de interactie tussen psychologische en fysieke gezondheid bestuderen. De vereniging organiseert conferenties en workshops om onderzoekers in staat te stellen hun bevindingen te delen en samenwerking te bevorderen.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Centre for Language Studies