De rechtenfaculteit in de media, week 10

In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Henny Sackers, Carolus Grütters en Henri de Waele.

Henny Sackers (emeritus hoogleraar Bestuurlijk sanctierecht) reageerde voor het Algemeen Dagblad op een zaak over legalisering van een woning. De gemeente Lingewaard is van mening dat de inwoners van een pand daar niet mogen wonen. Op het betreffende pand rust alleen een agrarische bestemming. Volgens Sackers is dit geen zaak voor de rechter: “Een rechter gaat niet op de stoel van een politiek bestuurder zitten.”

Carolus Grütters (onderzoeker Rechtssociologie en Migratierecht) stelt in het Algemeen Dagblad dat de conclusie van Annabel Nanninga, die stelde dat de asielinstroom onder Rutte hoger was dan onder Balkenende, wat kort door de bocht is. Volgens Grütters moet er gekeken worden naar ‘relatieve instroom’: “In dat geval kijk je ook naar de Europese context en heb je een goede graadmeter of politiek beleid van invloed is op de stroom.”

Henri de Waele (hoogleraar Internationaal en Europees recht) vertelt in het Slowaakse Pravda over het Nederlandse koningshuis: "Het koningshuis betekent nog steeds iets voor de Nederlandse identiteit. Net als de roem van Johan Cruyjff, Rembrandt, Vincent van Gogh, tulpen, softdrugs en het nationale voetbalelftal. Maar sociologen wijzen er ook op dat de populariteit ervan de laatste jaren afneemt".

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Rechtsgeleerdheid