Portret Sibel Eker

Horizon Europe financiering voor klimaatbewuste verandering in voedselketen (CHOICE)

Sibel Eker, universitair docent Methoden, is betrokken bij het project CHOICE dat onlangs een Horizon Europe financiering heeft ontvangen. Het project heeft als doel om een brug te slaan tussen sociale wetenschap en marketinginstrumenten om de klimaatactie te versnellen in de voedsel-, landbouw- en landgebruiksector.

Het project CHOICE staat voor het mainstreamen van mitigatiepaden voor een klimaatbewuste verandering in de voedselketen. Het streeft naar het stroomlijnen van geïntegreerde beoordelingsmodellen (zogenaamde IAM’s), door deze in te bedden in de levensstijlkeuzes en besluitvormingsprocessen van consumenten, producenten en andere actoren in de voedsel-, landbouw- en landgebruiksector. Vanuit de Radboud Universiteit focust Eker zich op het modelleren van wereldwijde gedragsveranderingen in het voedselsysteem, het kwantificeren van de haalbare snelheid van maatschappelijke verandering én op het ontwikkelen van verbeterde IAM-interfaces om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.

Het consortium wordt geleid door het Institute of Communication & Computer Systems (ICCS) in Griekenland en omvat verschillende partners waaronder de Radboud Universiteit, het International Institute for Applied System Analysis (Oostenrijk) en het UN Sustainable Development Solutions Network (Frankrijk).

dr. ir. S. Eker (Sibel)
Gaat over persoon