Nieuwe publicatie wil beter begrijpen wat onderzoekers doen als ze onderzoek doen

De nieuwe verzameling essays 'Reflecting on Practices: New Directions for Spatial Theories' laat zien hoe praktijktheorie ruimtelijke wetenschappers kan helpen nieuwe en toekomstgerichte inzichten te genereren in debatten over onderwerpen als mobiliteit, relationaliteit en vormen van kritische ruimtelijke praktijk.

De nieuwe verzameling essays 'Reflecting on Practices: New Directions for Spatial Theories' laat zien hoe praktijktheorie ruimtelijke wetenschappers kan helpen nieuwe en toekomstgerichte inzichten te genereren in debatten over onderwerpen als mobiliteit, relationaliteit en vormen van kritische ruimtelijke praktijk. Het team van medewerkers, waaronder dr. Friederike Landau-Donelly, dr. Hanna Carlsson en prof. dr. Arnoud Lagendijk, leggen verschillende epistemologische, ontologische en methodologische uitdagingen bloot om vast te stellen wat praktijken “zijn”.

Op deze manier versterkt het boek een specifiek geografische en ruimtelijke beschrijving die nodig is voor de ontwikkeling van de praktijktheorie, terwijl het ook een nieuw licht schijnt op de huidige debatten binnen de praktijktheorie over macht, politiek en ruimte. Het boek positioneert praktijken als het uitgangspunt om het sociaal-ruimtelijke leven te bestuderen en te conceptualiseren.

Het essay is beschikbaar als open access E-book en is hier te vinden: https://bit.ly/3HoOh9f.