Etages Faculteit der Managementwetenschappen
Etages Faculteit der Managementwetenschappen

NWO Veni-beurs voor onderzoek naar frontlijnwerkers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft tien jonge onderzoekers van de Radboud Universiteit een Veni-beurs toegewezen. Met deze financiering van maximaal 280.000 euro kunnen ze de komende drie jaar hun onderzoekideeën verder ontwikkelen. Een van deze excellente onderzoekers is dr. Shelena Keulemans, universitair docent Bestuurskunde.

Psychologische veiligheid van frontlijnwerkers: op weg naar betere dienstverlening 

Frontlijnwerkers hebben psychologische veiligheid nodig—de overtuiging dat zij veilig zijn om interpersoonlijke risico’s te nemen op de werkvloer—om van hun fouten te leren en dienstverlening aan burgers te verbeteren. Wanneer uitvoerders psychologisch onveilig zijn, raakt de verantwoordelijke uitvoering van de publieke taak in het geding. Toch weten we verrassend weinig van de psychologische veiligheid van frontlijnwerkers, welke factoren dat beïnvloeden en hoe psychologische veiligheid hun responsiviteit op de noden van burgers bepaalt. Dit project combineert verschillende theoretische perspectieven en methoden (etnografie, enquête-data en vignetexperiment) om de psychologische veiligheid van frontlijnwerkers te bestuderen, om zo publieke dienstverlening te verbeteren.

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met de onderzoeker zelf of met Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie via 024 361 6000 of media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl).

Organisatieonderdeel
Bestuurskunde