Etages Faculteit der Managementwetenschappen
Etages Faculteit der Managementwetenschappen

NWO Veni-beurs voor onderzoek naar internationale organisaties

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft tien jonge onderzoekers van de Radboud Universiteit een Veni-beurs toegewezen. Met deze financiering van maximaal 280.000 euro kunnen ze de komende drie jaar hun onderzoekideeën verder ontwikkelen. Een van deze excellente onderzoekers is dr. Reinout van der Veer, universitair docent Internationale Betrekkingen.

Internationale organisaties: verantwoordelijk en responsief? 

Internationale organisaties zijn cruciaal voor de aanpak van grensoverschrijdende problemen, zoals klimaatverandering en economische ongelijkheid. We verwachten dat ze politiek neutraal blijven en op basis van expertise handelen. Daarnaast eisen we ook steeds vaker dat deze organisaties naar ons luisteren. Dit project onderzoekt hoe experts en elites binnen deze organisaties denken en besluiten over het verenigen van expertise met maatschappelijke verwachtingen. Daarmee biedt het een fundamenteel nieuw perspectief op hoe internationale organisaties verantwoordelijkheid en responsiviteit in evenwicht brengen. 

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met de onderzoeker zelf of met Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie via 024 361 6000 of media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl).

Organisatieonderdeel
Politicologie