Nijmeegse hoogleraar en priester Titus Brandsma heilig verklaard

Oprichting van de Titus Brandsma Cirkel

Een succesvolle eerste editie van het congres van de Titus Brandsma Cirkel is de start van de Titus Brandsma Cirkel.

Dr. Elisabeth Hense organiseerde het congres in samenwerking met Prof. Michael Plattig en Dr. Edeltraud Klueting, beiden lid van het Duitse Karmelieteninstituut. Een opname van de openingsavond van het congres is hieronder te vinden. De verslagen van het congres zullen worden uitgegeven door Uitgeverij Aschendorff.

Het congres maakte deel uit van het grote project om de Verzamelde Werken van Titus Brandsma in zeven delen uit te geven, dat Dr. Hense leidt in samenwerking met Joseph Chalmers S.T.L., voormalig Prior Generaal van de Karmelietenorde. Het project wordt gefinancierd door de Radboud Universiteit en de Britse en Ierse Provincies van de Karmelieten en de Algemene Raad van de Karmelieten in Rome. In de komende jaren zullen Elisabeth Hense en Joseph Chalmers dit uitgaveproject voortzetten met nog vijf delen in samenwerking met verschillende instituten, waaronder het Institutum Carmelitanum in Rome en het Duitse Karmelieteninstituut in Bamberg, en in het bijzonder met Jos Huls en Carmen Fotescu van de Ad Montem community in Nederland.

De Titus Brandsma Cirkel

Om verder onderzoek naar Titus Brandsma te bevorderen is een Titus Brandsma Cirkel opgericht. De eerste voorzitter is Prof. Fernando Millán Romeral, O. Carm., (Comillas Universiteit in Madrid), de penningmeester is Christian Körner, O. Carm., (Karmelieten Curie in Rome) en de secretaris is Dr Elisabeth Hense, TO. Karm., (Radboud Universiteit Nijmegen). Als u lid wilt worden van de Cirkel, stuur dan een e-mail naar dr: Elisabeth.Hense [at] ru.nl (Elisabeth[dot]Hense[at]ru[dot]nl)

Het lidmaatschapsgeld voor de Titus Brandsma Cirkel bedraagt € 50,00 of $ 50 voor Europa en Noord-Amerika (Leden van de Karmelietenorde € 40,00), € 30,00 voor Azië, Afrika en Zuid-Amerika (Leden van de Karmelietenorde € 20,00).

Maak het bedrag vóór 11 november 2023 over naar de volgende bank: Istituto per le Opere di Religione, Cortile Sisto V - 00120 - Città del Vaticano, onder vermelding van TITUS BRANDSMA CIRCLE, rekeningnummer 12918060, IBAN: VA62001000000012918060, BIC: IOPRVAVX of IOPRVAVXXXX. Als lid van de Titus Brandsma Cirkel ontvangt u informatie over de activiteiten en uitnodigingen voor de congressen.

Prof. Fernando Millán lichtte zijn plannen voor het congres van 2025 van de Titus Brandsma Cirkel toe tijdens het congres van 2023. Meer details volgen begin 2024. Het is ons doel om alle wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Titus Brandsma onderzoek van over de hele wereld uit te nodigen om lid te worden van de Cirkel. Aarzel niet om deze informatie door te geven aan collega's die mogelijk geïnteresseerd zijn in samenwerking met de Titus Brandsma Cirkel.