Radboud Universiteit en Radboudumc slaan handen ineen voor vernieuwen van onderwijs

Wil je in het nieuwe academisch jaar aan de slag met onderwijsvernieuwing, dan wordt het nóg makkelijker om financiering aan te vragen. Door nauwere samenwerking tussen de Radboudumc Health Academy en het Radboud Teaching and Learning Centre is het budget van het TLC-voucherprogramma verhoogd. Ook kun je voortaan bij één loket aankloppen voor het aanvragen van een voucher.

Onderzoeken en vernieuwen met een TLC-voucher

Het TLC-voucherprogramma geeft docenten en andere onderwijsprofessionals de tijd en ruimte om nieuwe dingen in het onderwijs uit te proberen en daarvan te leren. Er is ruimte voor onderzoek of vernieuwing gericht op het leren van studenten, leren van docenten en de organisatie van het onderwijs. Afhankelijk van de impact en omvang van het project kan €2.000 tot maximaal €10.000 per voucher worden aangevraagd.  

Het voucherprogramma biedt docenten een laagdrempelige manier om met vernieuwing van het onderwijs aan de slag te gaan. Al bij een eerste idee, kun je aankloppen bij het TLC-voucherteam en sparren over een mogelijke aanpak van je casus. Het voucherteam denkt met je mee en koppelt je waar mogelijk aan collega-docenten en/of onderwijsonderzoekers die met je mee kunnen denken in je project. Het allerbelangrijkste: het aanvragen van een voucher is geen competitie en door het jaar heen zijn er vier toekenningsmomenten. Ruim twintig docenten van het Radboudumc en de Radboud Universiteit gingen je al voor.

Leren van en met elkaar

Elke maand presenteert een docent een innovatief onderwijsproject tijdens de TLC Innovatielunches. Tijdens de lunch hoor je hoe collega's problemen in hun onderwijspraktijk aanpakken en kun je sparren over vernieuwingsmogelijkheden in jouw eigen onderwijs.

Meer weten?

Alle informatie over de vouchers

Overzicht van alle voucherprojecten

Contactinformatie